Raluca Hippie

Raluca Enescu (aka Raluca Hippie):

Sociolog wannabe si „filosof neincadrabil in campul muncii”, adica navetista disperata intre doua facultati,  scriitoare in devenire, idealista incurabila  forever happy, posesoare a unei pisici pe nume Sheila si a mai multe perechi de pantofi decat e rational.

Am curiozitati stiintifice; citesc, ma documentez, scriu, gandesc. Cred in Drepturile Omului- si, inainte de toate, in umanitatea fiecaruia dintre noi. Fac chestii cu o tona de entuziasm. Ma joc si ma pisicesc, din cand in cand.

Vreo 6-7 dintre oamenii pe care ii respect eu foarte mult sunt tigani;  am cunoscut oameni din foarte multe parti ale lumii si cu idei foarte foarte diverse: un grup de disidenti din diaspora birmaneza, niste scriitori din Bosnia, din Spania, din Egipt, si din niste alte tari; cativa libertarieni si un anarhist de stanga; mai multi atei si agnostici; un calugar buddhist; o persoana transsexuala si bisexuala cu idei mistice ortodoxe; oameni care pusi in aceeasi camera s-ar contrazice, probabil, in stil mare.  Mie mi-e drag de toti- desi nu sunt tot timpul de acord cu fiecare dintre ei. Ii citesc si pe marxisti, si pe Ayn Rand-  desi de felul meu, in principiu, sunt liberala convinsa si neafiliata religios.

Am renuntat la un tip dupa trei intalniri dupa ce dumnealui mi-a trantit-o ca „nu prea suporta ungurii” (da, eu sunt aia!) Apreciez simtul umorului, gandirea critica si deschiderea la minte; imi rezerv dreptul, in spatiul pe care Olahus a fost dragut sa mi-l acorde, sa fac un mishto crunt de lipsa acestor calitati.

Tot in spatiul meu de aici sper sa descoperim chestii impreuna. Pe principiul- voi veniti cu intrebari, curiozitati, dileme, haiosenii, subiecte de mirare sau de hlizeala-care sa aiba cat de cat legatura cu minoritiatile etnice sau de orice alt fel din Romania sau din lume- si eu incerc sa le dau de cap; asa ca-n bancurile cu radio Erevan (serios sau haios, dupa cum o cere subiectul). Daca nu reusesc sa le dau de cap, ca nu m-a facut mamica nici Mafalda nici Fiinta Suprema Omniscienta, ne ajutam reciproc; mai multe minti sunt, in principiu, mai bune decat una singura.

„Daca eu am un mar, si tu ai un mar, si facem schimb de mere, o sa avem fiecare cate un mar. Daca eu am o idee si tu ai o idee si facem schimb de idei, o sa avem fiecare cate doua idei” (George Bernard Shaw)

9 gânduri despre “Raluca Hippie

  1. Pingback: Cine e Raluca Enescu « MaghiaRomania

  2. Felicitari, pentru cum gindesti.Din pacate am ajuns la concluzia ca in mare masura cam cei nascuti in familii mixte in Ardeal sau oriunde gidnesc mai deschis,sau din cei care au calatorit sau citit..ce era important de citit pentru a devenii mai buni.Si la fel ca tien,cum as putea sa accept cineva care iti spune..cum poti trai cu ungurii in Ardeal?Si in primul rind ,gindul ma duce la mama/draga edesanya,cum as putea sa traiesc de asemenea cu cineva care ..e altfel!

  3. Akabelle,Salut.
    Ovi…thanks 😉 In familie am niste rusi si bulgari, dar generatia stra-strabunicilor, n-am apucat sa-i cunosc 😦 Caltoritul si cititul, intr-adevar, deschid mintea. Anyway, pana nu se inventeaza clonarea cel putin, o sa tot trebuiasca sa traim langa oameni care sunt altfel- si e mult, mult mai fun asa!

  4. Pingback: Akabelle, pe litere « MaghiaRomania

  5. Pingback: Gay Pride vs Hungarian Pride « MaghiaRomania

Comentariile nu sunt permise.