Comentezi?

Pornim de la premisa ca vii aici sa exprimi opinia ta fara a-i jigni pe altii. Totusi, te sfatuim, pentru orice eventualitate, sa citesti R e g u l i l e urmatoare. Ca nu cumva sa te trezesti „ZBURAT” de pe pagina.

0. Comentariile sunt permise în orice limbă.

1-NU folosi cuvinte ca „BOZGORI”, „olahok”, „ciori”, „jidani”, „poponari” etc

-respectivii termeni pot fi folositi in citate sau parafrazari, pentru a discuta critic despre anumite puncte de vedere, din prezent sau trecut. Conteaza mult intentia cu care folosesti un termen. Daca vrei sa jignesti, degeaba pui ghilimele, intentia se va simti.

2.- si indemnuri la deportare, exterminare, discriminare, colonizare, invitatii la plecat in Ungaria/Moldova/MONGOLIA etc

3-NU jigni persoanele („PROSTULE”, „comunistule”, „fascistule” etc) si evita argumentele ce tin de PERSOANA. Ataca IDEEA (proasta, gresita, etc), nu omul!

4-punctele de vedere „INCORECTE (din punct de vedere) politic” sunt BINEVENITE, cu conditia sa fie exprimate civilizat, FARA termeni jignitori (vezi mai sus) si cu cat mai putine generalizari (vezi mai jos )

4.1.-oamenii sunt diferiti intre ei chiar daca apartin aceleiasi etnii (unguri, romi, romani etc), iar gandirea nuantata este una dintre valorile cele mai dragi ale MaghiaRomania. Incearca sa EVITI, asadar, GENERALIZARILE (gen: ungurii fac asta, romanii, aia). Sa nu uitam ca deportarile si crimele in masa au pornit de la asa o gandire.

4.2-in acest scop, foloseste cu incredere „UNII dintre”, „cativa”, „majoritatea”, ” o minoritate din randul” etc. Si chiar cifre -absolute sau relative (procente) daca le-ai gasit intr-un studiu/articol de incredere.

5. ne rezervam dreptul sa banam (zburam) comentatorii care, desi se feresc de jigniri, nu urmaresc sa-si exprime propria opinie ci sa provoace reactii emotionale din partea altor comentatori. Includem aici si comentare care au scopul de a-i hartui pe interlocutori (trolling)

6. Pentru a împiedica trollingul, începând cu 21.08.2016, pe pagina noastră de facebook vor fi blocați (ban) orice utilizatori care lasă comentarii de pe pagini de like, cu excepția paginilor de like verificate http://bit.ly/KG2FM9

7. Cu același scop de la (6), ne rezervăm dreptul de a bana de pe pagina noastră de facebook, fără avertisment, persoanele care par să aibă conturi cu nume false.

Incalcarea repetata a punctelor  1, 2, 3, 5 duce la banare (zbori de pe pagina).

Dar speram sa nu fie cazul, ca preferam sa mergi alături de si sa discuti cu noi, nu sa zbori de la noi

Olahus pentru Echipa MaghiaRomânia

PS: Ne rezervam sa schimbam regulamentul de cate ori este necesar, fapt care va fi marcat printr-o noua postare/un share al noului regulament.