Sever: Guvernul Cioloș, independența Ardealului și Radio Erevan


jakab-istvan
Bombă: Un membru al guvernului Cioloș luptă pentru independența Transilvaniei, scriu Evenimentul Zilei, Jurnalul Național  etc. Măiculiță, ce știre! Dar ce te faci când presa română fură știri de la Radio Erevan? 

Pe scurt: noul preşedinte al Administraţiei Fondului pentru Mediu (AFM) se numește Jakab István. Jakab István a mai a deţinut funcţia de consilier în cadrul Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor, potrivit Agerpres. Potrivit Rador (mersi, Judit!):

până în prezent István Jakab și-a desfăşurat activitatea în calitate de consilier în cadrul Ministerului Mediului, Gospodăririi Apelor şi Pădurilor. În perioada 2006 – 2007, István Jakab a fost, în Guvernul condus de Tăriceanu, secretar de stat în Ministerul de Finanţe şi s-a ocupat de managementul fondurilor UE. La alegerile pentru Parlamentul European din 2007 István Jakab a candidat pe lista UDMR.

Ei, și? Primul membru de partid care intră în guvern ca tehnocrat?

Nu frate, de-ar fi doar atât. Dar te faci că „Jakab Istvan militează pentru independența Transilvaniei”. Scrie, cică, în CV-ul lui, publicat de o parte din presă – Național, Știripesurse, dar și Jurnalul Național și Evenimentul Zilei.

Da, scrie în CV. Dar nu al noului șef la Mediu. Căci „Jakab István” e un fel de „Ion Popescu”. Un nume banal la maghiari. Iar CV-ul citat îi aparține unui alt Jakab. Tot István și el, din același oraș (Târgu Mureș) și, culmea, același an de naștere (1973). Dar cu complet altă experiență  profesională (nimic în CV legat de carieră în ministere, ceva asociații creștine locale și mondiale) membru la un partid rival UDMR-ului. Mai exact Partidul Popular Maghiar din Transilvania, cel păstorit onorific, câțiva ani buni, de popa Tőkés.

Chiar, ce te faci când ai ca sursă de știre Radio Erevan?

Întrebare la Radio Erevan: Este adevărat că lui Andrei Saharov i s-a făcut cadou o Volgă?

Răspuns: Sigur că da, dar nu este vorba de o Volgă, ci de o bicicletă Sputnik și nu i-a fost dăruită, ci i-a fost furată!

Cum ce te faci? Ai trei soluții, în funcție de cum gândește managerul/patronul de la ziar:

1. Te pregătești de șomaj,

2. „Dă-i dracu’ pe amândoi, tot niște bozg… unguri! Am făcut țșpe mii de view-uri, deci  mănânc și luna asta!”,

3. (care nu exclude 1.): Înghiți în sec și publici dezmințirea adevăratului Jakab. Cum a făcut, deja, Știri pe surse

UPDATE:
”CV-ul la care faceti referire nu este al meu, ci al dl. Istvan Jakab, presedinte PPMT de Targu-Mures.

O minimă verificare din partea dvs. ar fi evitat o știre neadevărată si o argumentație tendențioasă la adresa Guvernului și a doamnei Ministru.”, susține șeful ANM, într-o replică pentru STIRIPESURSE.RO

Articol de Sever Ioan Miu

UPDATE: 11:45 Evenimentul Zilei a publicat un comunicat de la Ministerul Mediului cu CV-ul adevăratului președinte AFM. Pe jurnalul.ro știrea nu mai există (notă: îmi amintesc că la ora scrierii articolului am văzut publicată știrea și pe jurnalul.ro. Nu a avut inspirația să fac un print screen. Dacă m-am înșelat, îmi cer scuze redacției Jurnalul Național). La Enational.ro, de unde se pare c-a început totul, știrea e ca la început, necorectată.

Reclame