MaghiaRomânia, distinsă cu premiul Pro Amicitia


Realizatorii MaghiaRomânia au fost distinşi cu premiul Pro Amicitia al Uniunii Jurnaliştilor Maghiari din România. Evenimentul a avut loc pe 20 septembrie la castelul Károly din Carei (jud. Satu Mare), în cadrul premiilor de excelenţă ale Uniunii. Mai jos, relatarea evenimentului de premierie şi o întrebare pentru voi, cititorii noştri.

Din partea MaghiaRomânia au fost prezenţi Levente Szabolcs Bücs, redactor MaghiaRomânia facebook şi Sever Ioan Miu, fondator şi coordonator al proiectului, care scrie şi acest articol :).

Premiul Pro Amicitia este oferit “unei persoane, unui grup de persoane sau unei redacţii de limbă română care prin munca desfăşurată în cursul anului a contribuit în mod semnificativ la îmbunătăţirea relaţiilor interetnice, în special a celor româno-maghiare din România”. Pro Amicitia se acordă din 1996, an în care a fost iniţiat de publicistul maghiar din România Hugó Ágoston. Printre cei dinstinşi cu acest premiu se numără Ioana Avădani (preşedintele Centrului pentru Jurnalism Independent) şi Brânduşa Armanca. În ultimii ani, premiul Pro Amicitia nu a mai fost acordat.

carei premiuLevente Szabolcs Bücs şi Sever Ioan Miu primind distincţia Pro Amicitia de la Éva Rácz, preşedintele UJMR-MURE.

După ce am primit trofeul Pro Amicitia -o farfurie decorativă-, de la doamna Éva Rácz, preşedintele Uniunii Jurnaliştilor Maghiari din România  (UJMR-MÚRE), am ascultat un laudatio rostit de domnul Laszló Szűcs, redactorul şef al publicaţiei Erdélyi Riport şi membru în consiliul UJMR-MÚRE.

MaghiaRomânia este “un forum online, propriu unei generaţii  care, chiar într-un mediu tineresc, este capabilă să realizeze mult pe tărâmul relaţiilor româno-maghiare, în interesul cunoaşterii reciproce”, demolând prejudecăţile de ambele părţi, a subliniat, în discursul său, Szűcs.

”Fondatorul MaghiaRomânia, Sever Ioan Miu, nu bloguieşte din raţiuni politice, nu din intenţia de a fi în rând cu lumea şi nici din speranţa obţinerii unor fonduri de sprijin, cu toate că un asemenea forum merită tot sprijinul”, a mai spus Laszló Szűcs. O descriere care, adaug eu, se potriveşte întregii echipe de redactori MaghiaRomânia.

carei3Reprezentanţii MaghiaRomânia ascultândul pe Laszló Szűcs rostind un laudatio.

După ce am mulţumit domnului Szűcs pentru cuvintele sale, l-am invitat pe colegul Levente să ţină o alocuţiune. Fiind mai curând un om tehnicii decât al cuvintelor, Levente m-a lăsat pe mine să vorbesc cel mai mult :).

citeşte mai multe pe Adevărul

Un gând despre “MaghiaRomânia, distinsă cu premiul Pro Amicitia

Comentariile nu sunt permise.