Tiganii te fura? Ajuta-i sa nu


„[…] Bun, voi va plangeti ca avem o problema sociala cu tiganii care fac si dreg.

Vine cineva si zice: bun, hai sa-i educam; sa facem after-school pentru copiii tigani, strangem voluntari care sa faca cu ei matematica si balet, ca sa stea cat mai departe de un mediu care ii trage in jos (stiu un proiect super facut exact asa, in Ferentari); hai sa le dam burse la facultate; hai sa revitalizam cooperativele mestesugaresti; hai sa dam carti si rechizite copiilor care nu au; hai sa vorbim cu ei, sa ii invatam sa fie mandri de etnia lor, si sa nu se considere mai prejos/mai putin capabili de a reusi in viata prin munca si talent.

Voi, cei care va plangeti ca tiganii cersesc, ca tiganii fura, ca fac prea multi copii etc. etc. etc.- voi ar trebui sa fiti primii care sustin genul acesta de proiecte. A facut vreunul dintre voi voluntariat cu copiii rromi? V-ati dus voi acolo in comunitati sa vorbiti cu ei, sa le fiti mentori si sa le insuflati valorile morale despre care va plangeti ca le lipsesc? Ati lucrat la vreun proiect de educatie sexuala pentru femeile care fac prea multi copii? Sau de calificare profesionala pentru cei care nu stiu nicio meserie? Ati boicotat/reclamat la CNCD angajatorii care discrimineaza pe criterii etnice? Ati facut ceva pentru ca ei sa aiba o sansa reala de a nu fi hoti si cersetori? Hai sa va aud…”

comentariu de Raluca Enescu, publicat initial aici. Republicat azi, 8 aprilie, de Ziua Internaţională a Romilor.

Comentariile la acest post sunt OPRITE aici, dar sunt LIBERE AICI.

Anunțuri

2 gânduri despre “Tiganii te fura? Ajuta-i sa nu

  1. he, he, cine să fie primii?
    cei care, atunci când e amendat cel care pune pe ușa crâșmei „interzis țiganilor”, urlă că țiganii au mai multe drepturi ca românii?

    • Ha ha, tocmai ce incercam sa inchid comentariile. si o sa o fac. ma bucur insa ca singurul comentariu de aici e unul pozitiv

Comentariile nu sunt permise.