Planul B: soarta Ardealului, pecetluită de Pactul Ponta-Orbán!


Tratative secrete

Se spune ca România şi Ungaria se îndepărtează în ultima vreme. Dar nu este adevărat: sunt la fel de învecinate ca până acum. Mai mult, cei doi premieri Victor(ioși) se apropie foarte tare câteodată, ca şi săptămâna trecută: Viktor s-a apropiat de Victor la Bucureşti. Astfel Ponta şi Orbán au fost cât se poate de aproape, în raza de vizibilitate şi bătaia puştii, dar, după versiunea oficială, cei doi nu au vorbit deloc: au discutat doar cu alţii, fiecare în parte. Şi Ponta obişnuieşte să se apropie la o distanţă de cca. 10 km de Orbán, când zboară deasupra Budapestei, în drum spre Bruxelles sau vreo altă capitală europeană. Cu toate acestea, sunt convins că între cei doi victorioşi, Victor Ponta şi Orbán Viktor, a avut loc o întâlnire de taină.

Probabil că acum, de aniversarea Marii Uniri, Victor Ponta a făcut noi promisiuni, având în vedere că promisiunile nu reprezintă niciodată o problemă pentru politicieni. I-a promis lui Orbán Viktor că va îndeplini toate doleanţele maghiarilor şi secuilor din România. Și asta pentru că acum i se va servi pe tavă Republica Moldova. Văzând ce rai al minorităților s-a clădit aici, găgăuzii şi transnistrienii sigur vor prinde chef de aderare.

Pare deci că a sosit momentul: România Mare se naște acum ori niciodată. În plus, ni se oferă autonomie pentru Secuime, dar și pentru regiunea Partium, dacă vrem. Vom avea universitate maghiară, finanțată de statul român. Vom putea flutura steaguri secuiești și ungurești, cât ne țin mâinile. Faptul că tocmai s-a propus interzicerea arborării steagurilor străine (ungurești) și secuiești este o simplă diversiune, ce vizează inducerea în eroare a naționaliștilor români. Dacă parlamentul adoptă totuși legea și introduce chiar pedeapsa cu închisoarea, vor trebui construite urgent, cel târziu după 15 martie, multe pușcării noi. Evident, dacă se va crea România Mare, toate măsurile antimaghiare vor fi anulate îndată.

Apoi, pe ultima sută de metri, Ponta s-a trezit brusc, spunând că a uitat să precizeze: promisiunile din 1918 nu au fost îndeplinite, întrucât, de fapt, nu a fost creată atunci România Mare, care – nu-i așa – ar trebui să se întindă de la Nistru pân’ la Tisa. Ba chiar puțintel mai încolo. Așa că are și el o rugăminte mică de tot, și anume să i se cedeze României tot teritoriul unguresc de pe malul stâng al Tisei. Apoi și-a dat încă o dată cuvântul de onoare că vor fi îndeplinite toate solicitările, îndată ce Viktor Orbán predă teritoriul.

Mai mult, chiar şi regiunile care se întind până la Tisa vor primi autonomie, chiar dacă maghiarilor din zonă nici nu le-a trecut prin cap să ceară așa ceva!

Citind aceste rânduri şi luptându-ne cu lacrimi, de fericire, strigăm şi noi din toată inima:

Trăiască diplomaţia românească! Trăiască România Mare!

Ai voştri şi ai patriei,

Reccsman şi Stanca

___________________________________________________________________________

BONUS: HARTA ROMÂNIEI MARI (VARIANTA BETA)

Reclame