Desenele copilariei. Unguresti.


desene animate maghiareFamilia Traznita, Dr Bubo, Povesti din Folclorul Maghiar. Fie ca le-am vazut inainte sau dupa 89, la unguri sau pe Minimax, in copilarie sau adolescenta, aceste desene si altele au insemnat ceva pentru multi dintre noi. Chiar atunci cand, din pricina dublajului, nu am banuit ca sunt maghiare. Ce animatii i-au impresionat pe cativa dintre copii de azi, aflati astazi, de 1 iunie, intr-un top realizat in colaborare cu Desenele Copilariei.

Topul reprezinta cele mai votate cinci comentarii de pe pagina de facebook Desenele Copilariei

Locul 5 (2 likes): “VUK!” (Arvay Tunde)

Locul 4 (3 likes): “Multa vreme am crezut ca Nils Holgersson si Ocolul pamantului in 80 de zile sunt productii unguresti. Notez si Süsü a sárkany (Balaurul Süsü -n.r.) si Mézga család.” (Familia Traznita -n.r.) (Adrian Szelmenczi)

Locul 3 (4 likes) „Süsü, pentru ca este asa de naiv, chiar tontalau dar cu bune intentii, si mereu foarte politicos.” (Emese Koszta)

vezi ce desene animate si amintiri au ocupat locurile 2 si 1,dar si cateva clipuri,  pe Adevarul.ro

Reclame

9 gânduri despre “Desenele copilariei. Unguresti.

 1. Kukori si Kotkoda, Frakk si Lukrécia, vizipók, Kockásfülű, pom-pom, ho-ho-horgász, Süsü erau favoritele mele in copilarie (le vedeam rar cind mergeam in locuri in Cluj unde „se prindea” televiziunea maghiara).
  Apoi a venit timpul lui Mézga család, si neintrecutele Vuk si Macskafogó.

  Sa nu mai vorbim de signalul „Esti mese” cu TV Maci (ursuletul) care se spala pe dinti („köpött a maci” – intraductibil ~= ursuletul era turnator), face dus, si se culca.

  Din fericire, copiii mei de azi au trecut prin aceleasi bucurii cu aceste personaje.

  Si o rugaminte: ajutati-ma cu desene romanesti, ca numa’ Mihaela si Gopo imi vine in minte, dar ele cumva nu m-au prins asa de mult.

 2. Susu a sarkany nu mi-a placut niciodata, in rest toate au fost foarte haioase si chiar au prins la public, indiferent de etnia lui.

 3. In afara de VUK, Süsü, Macskafogó va mai recomand Hófehér (1984) Nepp József si Sárkány és papucs (1990) Hernádi Tibor, Dargay Attila si Nepp József

 4. Maszola es Tade, Frakk, spaima pisicilor – toate se gasesc pe youtube.
  Edit Szegedi

 5. Pingback: Elena, ți se pregătește ceva! | Zboară Niangrâpsiti - blog armânescu

Comentariile nu sunt permise.