MaghiaRomânia A MURIT!


Dragii noştri,

Aceasta este ultima zi în care mai publicăm pe MaghiaRomania. Incepand de mâine, blogul isi inceteaza activitatea. La fel şi pagina de facebook.

MaghiaRomânia a murit!

Cazu Sabinei Elena, fata cu bentiţa tricoloră, a scos la iveala foarte multă ura. Prea multa. De ambele parti. Unii chiar ne-au urat sa murim de cancer. Noi inca nu murim. Dar proiectul nostrum drag, la care am lucrat trei ani şi încă ceva, el a murit!

E prea multa opacitate, prea multa obtuzitate, prea multa răutate în Romania. Prea multe stereotipuri. Prea puţină gândire limpede, nuanţată, constructivă . Şi prea putina dragoste.

Ok, dar de ce azi?
De ce anuntam tocmai de 1 aprilie? Nu o fi o tragere pe sfoara? O pacăleală? O farsă?
Sincer, singura farsa in povestea asta e că ne-am nascut in Romania. Nu in SUA, Germania sau Franta, in care nu exista probleme interetnice între majoritari şi minoritarii autohtoni, iar cei veniti din alte ţări s-au integrat perfect ân societatea-gazda.

Singurul motiv pentru ca publicam azi anuntul morţii MaghiaRomânia e ca nu am putut s-o facem ieri, in prima zi de Paşte* Catolic şi Protestant. Pentru a nu da vestea proastă cititorilor noştri maghiari si nu numai tocmai de aceasta sarbatoare. Acesta fu si motivul pentru care n-am avut puterea sa publicam nici o urare de Paste pe blogul nostru (cititorii de pe facebook au fost mai norocosi).

_____________
*colegul Kiwi considera, cu tot respectul pentru raposatul si regretatul George Pruteanu, ca singura forma corecta este „Pasti”. Daca esti de acord cu el, fraza de mai sus se va citi “Singurul motiv pentru care publicam azi anuntul mortii MaghiaRomania e ca nu am putut s-o facem ieri, in prima zi de Pasti Catolice si Protestante. Sau, daca esti ateu: “Singurul motiv pentru care publicam azi anuntul mortii MaghiaRomania e ca nu am putut s-o facem ieri, in prima zi de vacanta pentru ateii din familii catolice si protestante”.
______________

Ei sunt multi, noi, puţini

Ei, cei care urasc sau ii fac pe altii sa urasca, sunt multi. Noi, care iubim sau incercam sa iubim, suntem putini.
Si noi, noi nu mai rezistăm. Am crezut ca putem lupta cu toate prostiile pe care le arunca ambele parti. Aruncare din care au de câştigat doar marile interese din politică şi afaceri. Ne-am înşelat amarnic.

Asa că abandonăm lupta. Si pe Blog, şi pe conturile personale, şi pe pagina de Facebook. Peste tot!

Va multumim mult ca mi-ati fost alaturi in lupta MaghiaRomania. Şi vă urez sa va bucurati de aceasta ultimă zi când mai apar postari pe blog si facebook.
După care, ramane doar intunericul, stapanul. Şi o întrebare: oare CÂT pot ei urî?

Anunțuri

19 gânduri despre “MaghiaRomânia A MURIT!

 1. Iar mîine, cînd ne spui că era o păcăleală, să ne mohorîm că n-am scăpat.

 2. Totuşi, nu ştergeţi blogul, sau aşa, întotdeauna va fi bine primit de persoane care pot iubi mai mult decât pot ei urî 🙂 Niciodată nu se ştie când va fi folositor cuiva 🙂

 3. Dar de ce enumeraţi doar SUA, Germania şi Franţa? (dintre care ultimele două au dus la capăt cu deplin succes desnaţionalizarea unor etnii întregi – bretoni, silezieni, prusieni, etc.) Şi in Ungaria era bine, nu? Că vedeţi ura doar în România, dincolo nu prea. A ajuns în ţara noastră un gest de eroism să porţi un simbol naţional precum tricolorul, şi mai vorbim de ură în România.

 4. Daca e pe bune, mare pacat. Tenyleg mersekelt, kozelito hangnemu irasokat olvashattunk…

 5. Deşi mesajul e postat peste tot: şi pe facebook la MaghiaRomânia şi la Sever (Olahus), mie îmi e dificil să cred că el l-a postat. El scrie ori cu diacritice, ori fără, dar consecvent într-un text, niciodată nu amestecat.
  Şi încă ceva nu e OK. Nu reacţionează nicăieri.
  Sper să nu fie adevărat…

 6. Va multumim tuturor de mesaje. DA, a fost o pacaleala, si ne bucuram ca reactia a fost una de sustinere a noastra. Cred ca a fost farsa care a generat cele mai frumoase raspunsuri din miliardele de pacaleli facute azi pe mapamond!

  Vom reveni cu un comunicat important pentru tara!

 7. Fishing for compliments, neseriosilor. M-am abtinut pana la sfarsit, dar daca e sa fie, iata: Eu nici nu cred ca „ei” pot exista in ura, nici nu cred ca voi sunteti SLABI de INGER! Cine a facut o treaba buna, o duce smerit pâna la capat. Christos a-nviat – mama lor de catolici 🙂 Sa fie cu bine!

  • Christos a-nviat – mama lor de catolici Sa fie cu bine!
   ha,ha,ha mama lor de catolici.cu o lună mai devreme a înviat .ha,ha,ha,;)

 8. „SUA, Germania sau Franta, in care nu exista probleme interetnice între majoritari şi minoritarii autohtoni, iar cei veniti din alte ţări s-au integrat perfect ân societatea-gazda.”
  asta da pacaleala 🙂

Comentariile nu sunt permise.