Boldog Crăciun-t Kívánunk /Vă urăm Karácsony Fericit! Plus: De ce etnie e Dumnezeu?


Steaua,_Bucuresti_1842

Azi-noapte v-am urat pe Facebook un Craciun fericit in 4 limbi din Romania si un an nou cu sanatate si buna intelegere. A venit randul sa va uram acelasi lucru si pe blog, plus tot ce va doriti de la Sarbatori si Noul An! Acestea fiind spuse, tin sa public aici un superb comentariu, apropo de nefericita declaratie a unui parlamentar roman („Dumnezeu nu este tigan„):

Dumnezeu e ţigan. E evreu. E secui. E catalan, e palestinian, e aromân. E negru. E budist. E creştin. E musulman. E femeie. E copil. E sărac, e încarcerat, e liber. Liber de a fi oricine şi orice! E liber de noi!

Chiar daca respectivul parlamentar a folosit „tigan” cu un alt inteles (unul urat), trebuie sa recunosc ca e unul dintre cele mai bune comentarii pe care le-am citit in ultimul timp.  Multumesc,  Laczkó Vass Róbert; un Craciun minunat si un An Nou pe masura, si tie!

Reclame

4 gânduri despre “Boldog Crăciun-t Kívánunk /Vă urăm Karácsony Fericit! Plus: De ce etnie e Dumnezeu?

  1. Prima cale (proba mișcării). Este de domeniul evidenței sensibile faptul că există în lume lucruri care se mișcă. Dar orice lucru aflat în mișcare are în potență scopul mișcării sale, cauza actualizării acestei potențe fiind un alt lucru, aflat deja în act, care îl animă pe cel dintâi. Căci este imposibil ca un lucru să fie propriul său principiu activ, adică să se afle simultan în act și în potență. Dacă orice lucru aflat în mișcare trebuie să aibă ca principiu al mișcării sale un alt lucru, înseamnă că și acest al doilea lucru trebuie să își aibă cauza sa de mișcarehttp://ro.wikipedia.org/wiki/Toma_de_Aquino

Comentariile nu sunt permise.