Daca pe 21 decembrie s-ar sfarsi lumea. Lumea urii [Ultima Joia MaghiaRomania]


UPDATE 23.12.12: vezi si ce am adaugat pe ADEVARUL

Nici zece minute n-au ramas si se sfarseste lumea… sanchi! Dar cum ar fi ca, pe 21 decembrie, sa fie sfarsitul lumii de ura, neincredere, frici si clisee ce exista in relatiile dintre romani si maghiari?

Olahus

PS: Daca nu se sfarseste lumea maine, azi in schimb se incheie ceva: seria „Joia MaghiaRomania”. Si, pentru ca nu vom mai publica intr-o zi anume a saptamanii, asta ne va permite sa va pregatim din timp articole slefuite. In urmatorul articol, pe 21 sau 22 decembrie, va spunem amintirile noastre de la Revolutie!

PPS: Asadar, ce ziceti? Ce credeti ca s-ar sfarsi daca ar disparea tot ce e rau intre romani si maghiari? Cum ar arata o astfel de lume?

Reclame

12 gânduri despre “Daca pe 21 decembrie s-ar sfarsi lumea. Lumea urii [Ultima Joia MaghiaRomania]

 1. –-Ce credeti ca s-ar sfarsi daca ar disparea tot ce e rau intre romani si maghiari? Cum ar arata o astfel de lume ?

  S-ar sfarsi cu etno-tribalismul la ambele grupuri.

  Am avea o societate formata din persoane nu din triburi. O societate de personalitati, de oameni ce isi construiesc (definesc) identitatea si isi obtin sentimentul valorii prin realizarile lor personale, si prin raportare la cultura universala.
  Nici Aristotel nici Newton, nici Kant sau Darwin nu au fost maghiari (nici macar romani !) iar vitejia lui Mihai sau Corvin nu se transfera metempsihotic la urmasii lor, nu se mosteneste nobiliar sau genetic…”deageba a fost tactu popa daca tu esti baiera de toba”.

 2. Ziua Maghiarilor de Pretutindeni (asa se cheama, nu?) ar fi mult mai funin loc de Vadim protestand si vadimii lor protestand si injurat unii pe altii, am putea sa faceem chef cu paprikas, colaci secuiesti si palinca.
  De 1 Decembrie- iarasi, chemam si maghiarii la chef, ca si ei sunt cetateni romani- si ii rugam frumos sa contribuie la chef cu niscaiva palinca…
  In Ungaria exista o zi a prieteniei maghiaro-poloneze; am putea sa facem si una a prieteniei maghiaro-romanesti; ca e ocazie de chef cu palinca.

  Bai nu-i bine daca dispare ura intre romani si maghiari…. ne facem toti muci! :))))))))))))))

 3. dacă ar dispărea tot ce e rău dintre români și maghiari am reuși să ne desăvârșim din punct de vedere cultural și social, în primul rând. De ambele părți avem exemple frumoase de personalități în față cărora merită să te înclini. Eu cred că prin dispariția tuturor relelor din trecut de care se agăță și unii și alții din fiecare tabără, am face un pas major în înălțarea conștiinței sociale. Pentru mine, împăcarea ar trebui să fie de la sine desăvârșită pentru că ”cearta” n-ar trebui să existe în prezent, ea are doar un temei în trecut. E un deziderat la care ar trebui să năzuim nu doar de Sărbători, ci și de acum încolo. Hai să facem din asta un obiectiv pentru Noul An! Acum e momentul, noi suntem generația!! 🙂 Păi dacă am trecut peste ”Sfârșitul Lumii”, n-om trece și peste aceste diferende etnice?! 😉 🙂

 4. Eu nu merg mai departe cu viziuni „imposibile” de a disparea tot rau dintre romani si maghiari. Cred ca ne-am multumii sa fie IRL (in real life) ca blogul asta: cu citeva certuri (mai ales cind eu ma ambalez cu un anumit partener de dueluri 🙂 ) dar in general civilizat si cu intentii bune.

  Sarbatori fericite tuturor!

  • Lorand – Daca in modestele tale asteptari incluzi si carmuitorii „votati”, atunci nici tu nu cobori stindardul prea jos 🙂 Sa fie bine, Sarbatori Fericite la toti!

   • In principiu cum vad eu lucrurile:
    OK, e tehnic imposibil sa fie toata lumea de acord cu toata lumea tot timpul (si in plus, ar fi al naibii de boring).
    Daca intri intr-o discutie in contradictoriu cu intentia de a iesi din ea un pic mai destept decat ai intrat, chiar daca pe parcurs te mai harai e ok.
    Daca intri intr-o discutie in contradictoriu cu intentia de a o castiga/ a-ti impune punctul de vedere- strict cel cu care ai intrat in discutie- atunci pornesti cu o premisa gresita, si asta nu prea e spre castigul mimanui.
    Cam despre asta e vorba si in discutiile la noi pe blog/prin alte parti despre romani si maghiari… (Si mda, ca sa citam din clasici, cititorii nostri sunt mai inteligenti decat ai lor)

 5. Un Craciun fericit/Kellemes karácsonyi ünnepeket/Merry Christmas majoritarilor (99.9%) credinciosi ai scumpei noastre patrii

  Iar pentru cei care sustin „prezumtia de non-existenta” in absenta dovezilor incriminatorii…

Comentariile nu sunt permise.