Istoric din Ungaria lovit la Bucuresti. Cum comentati?


Update:
„Andreea Varga (…) califica acest fapt drept o tentativa de intimidare pusa pe seama institutiilor cu care se judeca.
[…]Istoricul maghiar mai spune ca astazi a avut un nou termen de judecata la Inalta Curte, ca a cerut un termen de amanare dar ca i-a fost refuzat.” sursa

Istoricul a precizat că incidentul s-a produs când se plimba singură pe una dintre străzile din apropierea centrului Capitalei. Bărbatul, o persoană necunoscută, ar fi venit din faţă i-ar fi dat o palmă ar fi lovit-o („arcul vágta”) fără să spună vreun cuvânt.

Update:”A venit spre mine un tip saten, atletic, si s-a uitat la mine lung. Avea un zambet cinic pe buze cinic si m-a lovit cu pumnul in fata. M-a lovit un profesionist, nu a lasat urme foarte mari dar voia sa ma intimideze”

Varga a depus plângere la poliţie în data de 17 octombrie, plângerea este semnată de către Nicolae Adrian Dinu, comisar şef la secţia de poliţie 10 din sectorul 3.

Andreea Varga, care a primit printre alte distincţii şi premiul Eudoxiu Hurmuzachi al Academiei Române în 2004, se ocupă de cazurile Ordinului Premonstratens din Oradea, organizaţie ce se luptă pentru restituirea imobilelor confiscate de către statul român. În acest moment istoricul reprezintă Ordinul într-un proces de restituire pentru trei imobile din Băile Felix. Dintre acestea, unul ar fi folosit de către SRI, potrivit istoricului.

Istoricul a depus deja plângere în 2011, atunci două persoane neidentificate i-au pus câteva întrebări sub pretextul unui sondaj de opinie, însă care, după spusele ei, au avut rol de intimidare. Atunci poliţia a închis ancheta cu explicaţia că ea a fost subiectul unui „sondaj de trei persoane”.

Sursa: MTI via Erdely.ma

Comentariile sunt inchise pe blog, dar le asteptam pe pagina noastra de Facebook.

Anunțuri