[Nou membru MaghiaRomania] Sa-i uram bun venit lui reccsman!


Azi vă veți întâlni pe blog cu un articol despre cazul Miko, văzut de un jurist. Mai exact, de către reccsman, noul membru MaghiaRomania.

 Reccsman s-a învârtit mult în jurul MaghiaRomaniei, i-a admirat și îmbogățit câmpul de comentarii până când, din cauza/datorită discuțiilor despre Miko și Ziua Dreptății, s-a hotărât să ni se alăture. Între timp, a lucrat la propriul blog, parțial bilingv. De când a zis DA MaghiaRomaniei, s-a hotărât să se implice în proiecte punctuale, și ne-a făcut deja cu un grup de discuții și o adresă de e-mail a blogului (în curând disponibilă).

Cam atât despre bloggerul și cititorul reccsman. Hai să vă spun ceva despre omul R. Pardon, despre “omul r.”, că nu vrea să-i scriu pseudonimul cu majuscule. Îl cunosc de un an, e omul cu care să bei bere și să-ți deschizi sufletul.

Pare uneori neatent.  De fapt, se concentrează doar pe ce face și face bine lucrul de care se apucă, chiar fără a-și lua pauze! Cum am putut constata lucrând împreună la textul despre colegiul Miko. Și, cum veți constata voi, poate să se îndepărteze de “maghiarul din el” pentru mai multă obiectivitate.

Numele lui nu este secret, dar preferă să fie descoperit de către cei care fac un mic efort. Colegii români de facultate îi spuneau “Ungurul Bulan”, însă ungurii i-au spus reccsman (pron. reciman, înseamnă “troscman”) Și reccsman i-a rămas numele. Asta, după ce s-a cocoțat pe o ramură, care, mai deșteaptă fiind, a cedat prima.

E un odorheian cu facultatea făcută la Cluj, iar în Capitală stă de numai un an. Dar vorbește românește cu un accent aproape bucureștean – rezultat, zic eu, al vacanțelor petrecute în copilărie la București. Un oraș unde vrea, încă o vreme, să rămână. Sigur e că va  rămâne toată viața maghiar și secui. Și, sper eu, obiectiv.

 

 

7 gânduri despre “[Nou membru MaghiaRomania] Sa-i uram bun venit lui reccsman!

  • @doi oameni: Fratilor, ce ati avut cu Preda de i-ati dat doua dislike-uri la „salve – bun venit!”? sau sunteti frustrati ca e prea scurt mesajul? :))

 1. Olahus@ Tu esti sigur ca exista oameni si capete ganditoare in spatele acelor butonase? Eu ma indoiesc. Uita-te la discutia despre pancarta de la Sf. Gheorghe. Reccsman care a declarat ca este pentru, si ca semneaza petitia, a fost fluierat in front (lucru care aproape nu s-a mai vazut pe acest blog). Dar pe urma, cand eu am incercat sa explic ca problema ar putea sa fie in lumea mai larga in care traim, si putin mai la nord – si aceasta problema nu poate fi neglijata – a urmat orgie crescanda de fluieraturi. Poti sa mai deduci pentru ce sunt capetele care manuiesc degetele? Eu nu! Poate discutia ar fi mai sanatoasa renuntandu-se la aceste baliverne, propun eu. Cine are ceva de spus o spune in vorbe.

  • Vezi, nici n-am observat pana acum. N-am tinut sa monitorizez cum evolueaza degetelele… Nu-mi afecteaza dispozitia ca sunt socotit „tradator de natie” B-/, dar daca tot nu reflecta in mod real opiniile, atunci mai bine ar fi sa dispara daca e de acord si olahus.

 2. reccsman@ Irita cand apar brambura in discutia unor teme in care, zic eu, ne aruncam constienti de o parte si de alta, stiind ca sunt controverse – si cei ce discuta de fapt fac eforturi, se invata. In 90% din cazuri, degetelele spun acelasi lucru: ba orice spune un roman, da la maghiari: continutul nu pare sa influenteze mult.

  Exceptia: daca le oferi vise frumoase – pe care cu toti le visam cu drag, dar cateodata nu ajung 😦 Atunci, nu cunosc etnie, sex sau confesiune 🙂 Si mai sunt si exceptiile ca in cazul cu tine – tu imi dai explicatia: te-au considerat tradator de neam. Ok – ramane intrebarea pentru ce: pentru „jos cu Trianon” sau pentru „Transilvania independenta”? Cine stie, pe tine poate te-au taxat la prima parte, pe mine la a doua.

  Problema este ca nestiind ce vor, te gandesti: poate puteam explica mai clar, au inteles gresit… Cel putin asta este problema mea, fiind lipsit de alte feed-backuri care sa-mi faca sa-mi imaginez situatia. Dar probabil ca te inveti si cu asta, si zici „cine nu raspunde, a inteles sua nu a inteles: bine si-asa”! Restul, se gandeste Olahus!

 3. Pingback: Un milion de Laszlo Tokes « MaghiaRomania

 4. Pingback: Isi are locul lozinca “Sa piara Trianonul” la un miting pro-autonomie? Raspund “ungurii” blogului [Joia MaghiaRomania] « MaghiaRomania

Comentariile nu sunt permise.