Loviti si umiliti pentru ca vorbeau ungureste?


Doi tineri oradeni ar fi fost amenintati de un grup de persoane, obligati sa cante imnul Romaniei si loviti cu o crosa de golf. Incidentul ar fi avut loc pe un teren de bascet, unde cei doi vorbeau intre ei maghiara.

Potrivit Bihorstiri.ro, cei doi tineri maghiari jucau baschet impreuna cu trei romani, in noapte de 1 spre 2 august, pe un teren situat langa biserica reformata Rogerius. La un moment dat, de ei s-ar fi apropiat un grup format din mai multe persoane. Grupul s-ar fi inflamat cand i-a auzit discutand in maghiara. Potrivit tinerilor maghiari, membrii grupului le-au spus sa se mute din Oradea daca vor sa vorbeasca ungureste si i-au obligat sa cante imnul Romaniei.

Între timp, partenerii de baschet români au fost lăsați să plece, fapt care dovedește aspectul etnic al conflictului.

De asemenea, agresorii i-ar fi obligat sa execute flotari si sa arunce la cos de la distanta. In caz ca nu reuseau sa marcheze, tinerii ar fi fost amenintati. Desi au reusit sa inscrie, tinerii tot au fost loviti, cu o crosa de golf.

La un moment dat, cei doi au reusit sa fuga si sa cheme politia. Suspectii plecasera de pe terenul de baschet, dar au fost gasiti in parcul Olosig.

Deși legitimați de un polițist în uniformă, aceștia s-au dovedit recalcitranți, motiv pentru care s-a cerut ajutor de la mascații care au ajuns la locul cu pricina în doar câteva minute. În cele din urmă a fost identificat liderul agresorilor, un individ care a mai avut de a face cu Poliția

Pe de alta parte, liderul suspectilor a spus ca nu ei, ci tinerii maghiari ar fi cei care au inceput altercatia. Tot maghiarii i-ar fi obligat sa cante imnul Ungariei, iar crosa le-ar apartine acestora din urma.

In ceea ce ii priveste pe tinerii maghiari, unul dintre ei a aratat presei un certificat medico-legal

Tânărul în vârstă de 23 de ani care a povestit despre cele întâmplate colegilor noștri de la Bihari Naplo a prezentat și certificatul medico-legal din care rezultă că are nevoie de 3-4 zile de îngrijiri medicale în caz că nu apar complicații. Practic, potrivit documentului emis în dimneața zilei de 2 august, cel în cauză a fost victima unei agresiuni produse în jurul orei 0:30: „Leziunile s-au produs prin lovire repetată, cu corpuri contondente dure dintre care unele de formă alungită”. Poliția a promis că rezultatele anchetei aferente acestui caz vor apărea în aproximativ o săptămână. [sursa]

Foto generica, de Joshua Davis. Multumim lui LVR ca ne-a atras atentia asupra stirii.

Anunțuri

7 gânduri despre “Loviti si umiliti pentru ca vorbeau ungureste?

 1. Desigur, maghiarii vin cu crose de golf sa joace baschet, apoi vad niste romani si ii ataca cu crosa de golf. Ii obliga sa cinte imnul Ungariei si cumva ei ajung sa fie raniti. Pariu ca romanii nevinovati nu au leziuni?
  Si acesti dragi nevinovati de ce se opun atunci politiei de trebe chemati mascatii? De ce nu au anuntat ei politia ca au fost umiliti de niste unguri?

  Ciudata insa tacerea absoluta a presei romane…

  • preda@ Daca am inteles bine, presa romana era preocupata cu invinuirea en bloc a maghiarilor, ca nu s-au prezentat in raport de 110% la vot, pentru a-l salva pe tov. Ponta.
   Nu poti sa te ocupi de toate in acelas timp …

   Sa speram ca acest june tovaras un incearca sa joace cartea etnica, ca inaintasul sau Iliescu cu 22 de ani in urma!

  • ”Da, suntem nationalisti pentru ca vrem sa fim o natiune puternica”.(mondonews.ro/Congres-USL-Discursul-liderului-PNL-Crin-Antonescu+id-45548.html0)
   Așa a fost înțeles discursul președintelui interimar.Din păcate.

  • „eu tocmai ti-am citat dintr-o publicatie romana ” -care a preluat informatia de la un cotidian de limba maghiara!
   PS Societatea InformMedia care editeaza cotidianul Bihari Naplo si portalul Erdon patroneaza si cotidianul de limba romana Jurnal Bihorean si portalul Bihon.ro ,culmea au sediul in acelasi loc dar „jurnalistii” limba romana nu s-au obosit sa scrie nimic despre incident nici in JB si nici pe Bihon.ro.Desi victima s-a deplasat la sediul societatii lor ,care este aproape de locul incidentului, ziaristii de limba romana de la informmedia erau ocupati sa -l atace pe Tokes si sa laude realizarile marete ale primarului bolovan-beton.

Comentariile nu sunt permise.