L-au ales secuii pe Csibi Barna la Miercurea Ciuc? [Alegeri locale 2012] [Joia MaghiaRomania]


Csibi Barna a candidat ca independent la Miercurea Ciuc. Pentru functia de consilier local. S-a scris despre asta pe Mediafax, Romania Libera si Realitatea.net. Cu reamintirea papusii „spanzurate” a lui Iancu si tot tacamul.

Ce s-a intamplat insa cu Barna la alegeri, asta n-a mai aparut in presa romaneasca. Poate pentru ca nu mai servea imaginii cu ungurii sovini si secuii antiromani: Csibi Barna s-a clasat ultimul! 

Barna a luat numai 227 din voturile exprimate pentru Consiliul Local. Cu mult sub minimul de 5% (777 de voturi la Miercurea Ciuc)

Mai putin chiar decat formatiuni „romanesti” ca PP-DD (421) si Alianta Romaneasca Harghita (PD-L&co; 400 de voturi). La Miercurea Ciuc sunt inregistrate 35 972 persoane cu drept de vot.

Asadar pentru orasul sau, Csibi Barna  nu reprezinta mai nimic. Dar nu le spuneti asta conationalilor mei: romanii trebuie sa creada in continuare ca „spanzuratorul” lui Avram Iancu ii reprezinta pe secui si, in general, pe maghiarii din Romania!

Spre binele presei noastre, grav afectate de criza.

sursa foto; multumesc unui anume cititor de pe MaghiaRomania Facebook pentru pont

Reclame

9 gânduri despre “L-au ales secuii pe Csibi Barna la Miercurea Ciuc? [Alegeri locale 2012] [Joia MaghiaRomania]

 1. Ungurii nu au crezut nici o clipa ca Csibi le reprezinta, nu e absolut nici o noutate. „Reprezentativitatea” a fost sustinuta exclusiv de presa sovina si de politicieni. „Ungurii l-au spanzurat pe Avram Iancu”, „Ungurii sfideaza nustiuce”, ungurii dimineata si seara.

 2. Trebuie sa recunosc ca eu insumi, influentat de presa si bloguri, i-am supraevaluat influenta lui Barna printre secui. Stirea asta mi-a dovedit ca m-am inselat si imi pare bine.

 3. Asta nu-l face mai putin criminal pe Avram Iancu.
  Printre extremistii romanii se vehiculeaza ca (cititi si va cruciti ), istoria este de partea acelor popoare care fac cele mai abominabile masacre.

  • @ Silvan Amice eşti frustrat şi ai creierul spălat şi blocat. eşti concretizarea proverbului românesc „Hoţul strigă «hoţii»!”. Te anunţ că existe şanse mari ca şi străbunii tăi sau ai mei să fi fost criminali pentru că au ucis soldaţi din tabăra opozantă în război şi criminali mult mai mari au fost toţi cei care au ars biserici ortodoxe în Transilvania şi au omorât sistematic populaţia pe care au găsit-o acolo, doar ca să-şi facă ei loc. nu mă interesează că eşti român, ungur sau german, poţi să fii şi amerindian. un lucru e clar. eşti extrem de îngust la minte.

   Nota admin: Bravo pentru pasajul despre stramosi! Dar as fi preferat exprimari care sa atace mai putin persoana (nu „esti frustrat”, „esti extrem de ingust la minte”). Noi pe MaghiaRomania incurajam atacul la idee, nu la persoana, ca sa putem discuta asupra ce spune cineva, nu asupra lui.

   multumesc de intelegere,

   Olahus

 4. Silvan
  Avram Iancu nu este un criminal mai mare decat Lajos Kossuth, Hatvany sau altii de teapa acestora. Fata de acestia , Avram Iancu are o atenuanta: nu el a inceput. Si asta este important in conditiile de atunci.

 5. Atunci când toată Uniunea Europeană se confruntă cu o criză a datoriilor suverane, iar organizaţiile ei, fie la nivel de ţară, fie la nivel birocratic central, se confruntă cu dezordinea gravă a deficitului atenţiei (attention deficit disorder) IT, aici, în România, văd că sîntem forţaţi a ne pierde vremea cu studii antropologice dedicate neobelakunismului transilvan! Prieteni maghiari, focalizaţi şi voi pe chestiunea centrală : Economia (Dismal Science ori Ştiinţa zilelor nefaste)! Prieteni maghiari, ieşiţi din sărbătorirea căderii lui Nicolae Ceauşescu, sărbătoare în care vă complaceţi, iată, de aproape un sfert de veac !

 6. Pingback: Csibi Barna, pancarta cu “La revedere, Romania” la mitingul pentru autonomie de la Sfantu Gheorghe « MaghiaRomania

Comentariile nu sunt permise.