Ce mesaj aveti pentru Nicoara, daca devine primarul Clujului?


„Emil Boc a pierdut la Cluj, unde a obţinut 40,3%, în vreme ce Gandul zice ca Marius Nicoară a castigat, cu 43,1% la 40,3 pentru Boc, dar Ziua de Cluj vorbeste de „egalitate aproape perfecta„. Totusi, in cazul in care iese Nicoara, ce mesaj aveti, dragi clujeni, pentru noul primar?

Cu privire la relatiile interetnice, la mostenirea multiculturala

si la celelalte lucruri care va intereseaza.

Anunțuri

34 de gânduri despre “Ce mesaj aveti pentru Nicoara, daca devine primarul Clujului?

 1. Ma mira scorul lui Eckstein-Kovacs, mult mai mic decat ponderea maghiarilor din oras. Ma gandesc ca o fi fost vot strategic, stiindu-se ca a fost intr-un singur tur.

  • Eu ma gandesc ca a „muscat” partidul lui Tokes (PPMT, cei cu bannerul multilingv) din scorul lui Eckstein. La Cluj PPMT a fost aliat cu PCM (pardiul lui Szasz Jeno, implicat in planul de aducere a urnei lui Nyiro)

   • Eu as crede mai degraba ca a fost vot strategic de la mioritatea maghiara: fiind alegerile dintr-un singur tur, si fiind miza mare, o parte semnificativa din electorat s-a concentrat pe unul din cei doi „grei” (si Nicoara are foarte mare notorietate la Cluj). Nu a existat posibilitatea sa voteze chiar cum cred, si apoi sa dirijeze in turul 2 voturile pe baza rezultatelor de la consiliile locale/judetene. Asta a fost dupa parerea mea cea mai mare hiba a alegerilor: primarii si presedintii de CJ ar trebui alesi din doua tururi. Da si mult mai mult spatiu de manevra. Cunosc insa etnici romani care au votat cu Eckstein-Kovacs.

  • La Sibiu nu ma mira, iar la Tg Mures nu cunosc bine contextul preelectoral, doar regret ca Smaranda Enache nu a luat nici locul doi.

   • La Sibiu eu personal regret foarte mult ca nu a iesit Bottesch la judet. Chestia e ca, electoral, judetul e foarte polarizat: orasul Sibiu este foarte FDGR, Mediasul e o extrem de puternica fortareata PDL, si zona rurala e in general pentru PSD. Aparent, in 2004 si 2008, FDGR-ul a mobilizat mult mai bine alegatorii, plus au ciupit destul de consistent din Medias si Cisnadie (candva in mandatul 2004-2008 ABSOLUT TOT FDGR Medias a trecut in bloc la PD (sau dejja de atunci le zicea PDL?)). Cel mai probabil daca USL-istii ar fi ales un liberal pt. judet, iesea Bottesch.

  • Slaba prezenta la vot a maghiarilor, demobilizare, nu altceva. De altfel rezultatele arata ca Timisoara are acum primar USL (Alianta „PSD-PSDR-FSN-PCR”) pentru prima data dupa 1989 (nu discut inainte, atunci toti erau, si Iliescu a fost la Consiliul Judetean Timis in 1971-1974).
   Unul zis „Robu Nicolae”, din fericire grav bolnav de inima, la doilea by-pass coronarian facut chiar zilele astea. El a votat la spital, i-au adus urna, ca lui Nyrio, la spital isi exercite si el dreptul de vot.

   Ce sa mai zici. Morala pare sa fie e ca atunci cand te invinge lehamitea (cand tu renunti sa mai lupti sa te salvezi singur) atunci, si numai atunci, intervine providenta (D-zeu) si te salveaza.

 2. Prin infrangerea lui Iuliu Ilyes UDMR pierde singurul primar intr-o resedinta de judet cu majoritate romaneasca. http://www.hotnews.ro/stiri-alegeri_locale_2012-12486765-harta-interactiva-rezultatele-provincie-exit-poll-surprizele-sint-victoriile-lui-marius-nicoara-pnl-cluj-fata-lui-emil-boc-liei-olguta-vasilescu-psd-craiova-fata-lui-antonie-solomon-unpr-victorii-scon.htm
  De observat ca pagina lui Ilyes e mai intai in maghiara -mie mi se pare cam lipsit de bun simt pentru majoritatea electoratului din SM (eu insumi as fi avut o oarecare strangere de inima sa-l votez dupa faza asta :D) http://www.ilyes.ro/
  (Si acum sa curga cu unlike!)

  • e mai intai in maghiara -mie mi se pare cam lipsit de bun simt..

   incearca si el sa impace si capra si varza, si a reusit in general, de aia a fost ales in 2004 si apoi reales in 2008…ca a pierdut acum nu cred ca e legat de pagina aia

   http://www.ilyes.ro/ro/eveniment-/

   • Si poate ai dreptate cu impacatul, cert e ca unii se blocheaza in prima impresie („e in ungureste, deci ne sfideaza”) si nu se mai uit pe poze.

    2012/6/11 sever miu

    > De acord ca e ok ca s-a pozat cu banderola tricolora, eu ma legam strict > de ordinea limbilor. > >

   • *uitA

    2012/6/11 sever miu

    > Si poate ai dreptate cu impacatul, cert e ca unii se blocheaza in prima > impresie („e in ungureste, deci ne sfideaza”) si nu se mai uit pe poze. > > > 2012/6/11 sever miu > >> De acord ca e ok ca s-a pozat cu banderola tricolora, eu ma legam strict >> de ordinea limbilor. >> >>

 3. Scorul extrem de strâns la exist pool -ul de la ora 21, în marja de eroare statistică, lăsa liber orice rezultat. Până la urma a ieșit învingător Boc cu o diferență tot în interiorul erorii statistice. Asta, a stricat puțin festinul triumfalist al USL-ului. Rămâne de văzut cum va reuși Boc să coabiteze cu un consiliu cu majoritate uslașă și cu un viitor guvern care numai prieten nu-i va fi.

  @Ovidiu, nu mă încântă, nici pe mine, rezultatele de la Timișoara, firește. Dar aluziile vădit răutăcioase la adresa unuia, zis “Robu Nicolae”, bazate pe starea precară a sănătății sale, nu cred ca e de bon ton, Seamănă mai mult cu retorica găunoasă, pe care uniunea pe care îl reprezintă, l-a uzitat cu vârf și îndesat în ultima campanie și pe care, probabil, nu se va sfii s-o folosească în campania din toamnă.

  • –aluziile vădit răutăcioase la adresa unuia, zis “Robu Nicolae”, bazate pe starea precară a sănătății sale, nu cred ca e de bon ton

   N-ai inteles probabil. Evident ca nu erau bazate pe starea de sanatate, nu am considerat necesar sa discut pe ce erau bazate, stie toata lumea in TM.
   Pe starea de sanatate era bazat doar sentimentul pozitiv cu care am incheiat. Adica exista, totusi, ceva legat de el care ar trebui sa ne binedispuna (ca in rest, „bazale” si „pozitive”, nu sunt).

 4. În sătucul nostru candidatul PPDD la primărie a ieșit pe locul doi. Asta m-a mirat mai mult decât faptul că UDMR a primit un singur loc în consiliul local…

 5. @ovidiu [udmr ii intoarce spatele lui Basescu]
  Macar din toata curvasaraia asta politica -apropiera dintre noua putere si „opozitia” UDMR- sa castige maghiarimea.

  • –sa castige maghiarimea

   Castiga, castiga. Nu mai e mult, inca zece ani si se incheie subiectul, dar macar onoarea e salvata.

Comentariile nu sunt permise.