„Muie UDMR”, pe statuia lui Matei Corvin din ClujSoclul de la statuia lui Matia „Matei” Corvin din Cluj s-a ales c-un „Muie UDMR”. Un martor spune ca autorii „nu aveau insemnele unei echipe de fotbal si pareau a fi spalati”. Eu sper ca erau unguri! 😛

O

Update: Patru suspecti au fost retinuti in legatura cu mesajul de pe soclu, iar acesta din urma a fost acoperit cu vopsea. Miercuri va avea loc un lant uman in jurul statuii.

Update: Faptasii erau suporteri U Cluj:

Suporterii echipei Universitatea Cluj au fost cei care au scris cu spray „M..e UDMR” pe statuia lui Matei Corvin din Piata Unirii. Cei patru tineri retinuti erau si beti.[…]Suporterii echipei Universitatea Cluj au fost cei care au scris cu spray „M..e UDMR” pe statuia lui Matei Corvin din Piata Unirii. Cei patru tineri retinuti erau si beti.

sursa

PS: Multumesc Akabelle de instiintare si lui Róbert ca ne-a dat de stire pe Facebook!

Reclame

34 de gânduri despre “„Muie UDMR”, pe statuia lui Matei Corvin din Cluj

 1. – acum o sa lanseze intelectualii romani o campanie de presa daca incearca cineva sa o stearga, dupa modelul cu placuta Iorga, traim un moment istoric

 2. Aștept informații despre rezultatul audierii celor patru reținuți. Indiferent, dacă sunt români sau unguri. Cât despre intelectualii români: sunt optimistă.

 3. „ce rusine”

  consider ca e pacat ca s-a scris pe soclu. Insa UDMR si-o merita si el.

  „Dar chiar trebuia sa scrii si tu in titlu? Eu in locul tau puneam o banda neagra si pe poza…”
  Pai eu sunt Olahus, nu Izabela, care cenzureaza pana si bancurile in aromana din comentarii 😛
  Am scris si in titlu ca poate mai sunt „simpatizanti UDMR” si ne gasesc cand dau dedicatie pe google. Nimeni nu cauta „M…e UDMR”, cum au titrat ziarele.

 4. Pingback: [Cluj] Bilingvism si nebunie la protestele anti-Basescu « MaghiaRomania

 5. Pingback: [Cluj] Bilingvism si nebunie la protestele anti-Basescu « MaghiaRomania

  • Poate sa explice cineva de ce protest „cu lumanari” ? Ca doar nu e imormantare 🙂

   E ‘alegoric’, o metafora religioasa ? Statuia a devenit un simbol sacral respectiv etnicitatea o religie ?

 6. Interesant. Pe de o parte, ma intreb si eu: protestatarii cu pricina, oricine ar fi ei, l-ar fi mazgalit oare si pe Avram Iancu sau pe Mihai Viteazul ? Ma-ndoiesc.
  Pe de alta parte, reactia lui Kelemen, care a dat imediat un comunicat in care vorbeste despre „inscriptii antimaghiare”, „instigare” etc. este cel putin deplasata. „Muie UDMR”, in contextul unui protest impotriva guvernului, mi se pare mai mult decat firesc.

  • –este cel putin deplasata

   Este bine ‘calculata’ politic, nu deplasata. In ce spune, Kelemen implicit echivaleaza „UDMR” cu „toti maghiarii din RO”. Asa ar vrea el sa stea lucrurile, asta l-a interesat sa accrediteze ca stare de fapt.

 7. Bine i-au facut lui Mateias , asa merita ! Sa puna el drapelul Moldovei jos la picioarele calului !

 8. @Esti exact pe acelasi nivel cu nebunii care au aprobat gestul lui Csibi pe forumuri

  Ai remarcat ironia. Sau nu ??

 9. Eu cred ca ar trebui sa sesizezi diferenta intre valoarea ca simbol a celor doua notiuni Avram Iancu si UDMR. Sau UDMR-ul e ceva atit de important , chiar sfint pentru voi?Ai acasa un mic altar in care ii aprinzi betisoare parfumate lui Marco Bela ? Asa de jignit esti ca au vrut niste turbati sa-i dea muie ? Pentru ca daca prin absurd in mod reciproc tu ai fi spus : Imi bag pula in PRM si Vadim multi romani ti-ar fi raspuns : De ce esti egoist ?

 10. Solovastru ..”Eu cred ca ar trebui sa sesizezi diferenta intre valoarea ca simbol a celor doua notiuni Avram Iancu si UDMR”…pai mai Solo, chiar tu ai scris mai inainate ca „Bine i-au facut lui Mateias , asa merita!” .
  Adica : las-o balta si nu mai agita ca mai rau de afunzi. Scrierea de insulte pe monumente e slabaticie, s-a si pedepsit cu arestarea si amendarea vandalilor. Adica asa cum meritau (ca se te citez 😉 )

 11. @pai mai Solo, chiar tu ai scris mai inainate ca “Bine i-au facut lui Mateias , asa merita!”

  Cred ca nici tu n-ai sesizat ironia. Sau poate sint eu defazat , pe alta lungime de unda . Anyway people are strange when you’re a stranger .

 12. @nu, fi mai explicit altadata

  O sa incerc dar cine stie……..

  @Scrierea de insulte pe monumente e slabaticie,

  Binenteles , nu e o salbaticie ca in „secolul luminilor” in acest oras (asa zis) multicultural Cluj era o legislatie care abunda de pedepse care includeau tortura si mutilarea corporala, e o salbaticie placuta cu citatul lui Iorga sau un grafiti pe o statuie.

 13. Solovastru: oricum incerc, nu reusesc sa-ti citesc comentariul ca unul ironic.

  Aici problema nu era ca cineva a scris „M**e UDMR”, sa scrie daca vrea, n-o sa sar in apararea UDMR, ce-i drept, il voi considera pe faptas unul de prost gust.

  Da’ pe un monument si unul din simbolurile importante ale maghiarilor din Cluj???
  Daca cineva ar scrie ceva pe statuia lui Avram Iancu???

 14. @ oricum incerc, nu reusesc sa-ti citesc comentariul ca unul ironic

  Nu mai incerca prea mult , n-are rost. Oricum eu nu consider ca un muie Basescu sau muie PDL pe statuia lui Avram Iancu constituie o jignire pentru romani. Sa cobori tricolorul in berna cu diverse ocazii sau sa canti imnul ungariei sau alte cantecele patriotice cind joci pentru Romania insa da.

  • – Oricum eu nu consider ca un muie Basescu sau muie PDL pe statuia lui Avram Iancu constituie o jignire pentru romani…

   zau ? cred ca ai luat-o razna de tot..scrie si tu pe trotuar cu creta lozincile/cugetarile tale politice dar nu pe statuia lui Iancu

 15. @scrie si tu pe trotuar cu creta lozincile/cugetarile tale politice dar nu pe statuia lui Iancu

  Da ce-i de acuma statuia lui Iancu( sau a lui Mateias) ? Vreun sanctuar ceva sa nu se poata scrie pe ea(ele) ? Sa nu exageram cu respectul asta umflat .

 16. –Da ce-i de acuma statuia lui Iancu( sau a lui Mateias) ? Vreun sanctuar ceva sa nu se poata scrie pe ea(ele) ?

  Nu, sunt puse acolo pentru ca retardatii aiba pe ce-si scrie operele

 17. @Nu, sunt puse acolo pentru ca retardatii aiba pe ce-si scrie operele

  Vezi acum ai inteles repede…….

 18. @si sa speram ca ai invatat si tu ceva din schimbul de replici

  As vrea sa cred ca ai dreptate desi mai curind in cateva ore o sa fiu cu o galeata de vopsea in Piata Unirii la tsatuie s-o asteptam pe Lenuta ca am inteles ca vine astazi la iasi.

 19. –As vrea sa cred ca ai dreptate desi mai curind in cateva ore o sa fiu cu o galeata de vopsea in Piata Unirii la satuie

  da-ti cu ea si pe ochi, oricum e bezna in mintea ta

 20. @da-ti cu ea si pe ochi, oricum e bezna in mintea ta

  N-a venit Leantza sa-i arat bezna din mintea mea .

Comentariile nu sunt permise.