Oare a cantat cineva imnul Ungariei?


[Update 22 dec. 00:51]Vedeta nationalei Romaniei, Tihamer Bencze:”Apoi, s-a intonat imnul Ungariei, pe care l-am cântat şi noi (s.m.) împreună cu spectatorii (sursa, via Ovidiu).

[postare initiala, 21 decembrie 20:12] Un articol din presa maghiara pune sub semnul intrebarii insusi incidentul cu imnul Ungariei cantat de jucatori ai Romaniei la partida de hochei cuUngaria, dupa cum ne traduce un cititor:

„Dupa meciul din Bucuresti echipa Digi Sport l-a interviavat pe singurul hocheist de etnie romana care a si jucat vineri la meciul romano-maghiar. Portarul stelist, Catrinoi dezminte stirea potrivit careia coechipierii lui ar fi cantat imnul Ungariei, ei au cantat numai imnul secuilor. Declaratia lui e confirmata si de celalat coechipier, Mihai Georgescu, care a ajuns pe gheata doar la meciul Ucraina-Romania, respectiv e confirmata si de comentatorul Lucian Moga, care era comentatorul live al meciului respectiv. Lucian Moga a condamnat campania de isterie provocata de jurnalul Libertatea.” http://www.kronika.ro/index.php?action=open&res=58770

@cititori: ne poate cineva rezuma tot articolul si mai ales spune ce treaba are cu PD-L?

De asemenea, are cineva o filmare a momenului imnurilor?

Anunțuri

13 gânduri despre “Oare a cantat cineva imnul Ungariei?

 1. Deputatul PDL propune retragerea dreptului de vot pentru etnicii maghiari care au dubla cetatenie… Se vede treaba ca situatia devine serioasa…

 2. – ce treaba are cu PD-L?

  nici una, e o incercarea a ziarului Kronika de a nu discuta, de a deturna subiectul catre altceva

 3. @Ai citit articolul?

  Ziarul citeaza declaratia pe care seful PDL Satu Mare a dat-o pentru Libertatea. Declaratia ar suna astfel: „Acesti oameni au dobandit cetatenia maghiara in mod voluntar, ceea ce inseamna ca nu ii intereseaza ce se intampla in tara in care s-au nascut si in care traiesc. Sa voteze doar la alegerile din Ungaria.” Nu am gasit nicaieri originalul, asa ca am tradus din maghiara.

 4. @Ai citit articolul?

  da, de aia am zis ca nu are nici-o legatura cu subiectul de la hochei..
  In loc sa discute incidentul de hochei (daca ii interesa) au deviat catre ceva zis de un deputat la Satu Mare
  Daca se vroia discutat ala atunci nu trebuia sa spuna nimic de incidnetul de hochei ci sa discute problema dublei cetatenii si a votului. E alt subiect.

  • De fapt, articolul nu este numai despre hochei ci si despre propunerea deputatului PDL. Iar declaratia este pusa in contextul mai larg generat de ultimele doua evenimente mediatizate.

   Evident, oricine poate sa conteste modul in care e scris materialul, insa informatiile sunt de interes public.

   Mai intreb o data: ai citit articolul?

 5. –articolul nu este numai despre hochei ci si despre propunerea deputatului PDL.

  asta ziceam si eu, ca e un talmes-balmes, o pizza gen ziar-tabloid din care nu mai intalegi (nu te mai alegi) cu nimic discutat serios..

 6. Mi se pare simplu: la inceput a fost imnul roman (ascultat in liniste, cu 2-3 fluieraturi la inceput, si aplaudat la sfirsit), apoi cel maghiar, apoi cel secuiesc. Cred si eu ca unii jucatori au cintat imnul maghiar si pe cel secuiesc cum declara si ei.
  La sfirsit a fost imnul roman (ca echipa cistigatoare), iarasi fara incidente, si apoi imnul secuiesc. Probabil, iarasi au cintat la cei secuiesc.

  Mi se pare penibila musamalizarea ca ei nu au cintat, probabil au fost unii care l-au cintat.
  Daca facem ceva, sa ne asumam responsabilitatea, asta cer si de la copiii mei 🙂

 7. Solutzia e f.f. simpla.
  S-a cantat imnul U. de catre hocheistii reprezentand R.? da/nu
  Este ilegal asa ceva? da/nu
  Daca raspunsul este da+da, se aplica pedeapsa stabilita de lege cu toate posibilitatzile de a apela mai sus din partea pedepsitzilor. Atat, gata, povestea se sfarseste aici.
  In toate celelalte 3 cazuri : nu e nimic de discutat.
  Orice discutzie dincolo de astea de mai sus e bullshit.

 8. oricum, morala este ca data viitoare sa aibe organizatorii curajul sa invite de ex. si echipa ceha si canadienii la turnamentul „internatzional”, n-o sa fie astfel de probleme in finala deoarece nici Un nici Ro nu va avea sanse sa ajunga sa joace in finale 😉

Comentariile nu sunt permise.