Ce inseamna numele lui Laszlo Borbely? Afla cat mai e ministru!


Prieten al naturii, Laszlo Borbely se are bine si cu lumea supranaturalului. Mai putin cu Zeus.

Pe lista mea de articole viitoare e si unul despre numele ministrilor UDMR si ce inseamna ele in romana.   Cum insa László Borbély risca sa nu mai fie ministru din cauza acuzatiilor de coruptie, despre numele sefului de la Mediu va voi spune chiar azi ce inseamna.

László e echivalentul unguresc al lui  Ladislau, de la regele Ladislau I al Ungariei (Sfantul Ladislau).

Borbély [pronuntat BORbei] inseamna barbier.

Deci pe ministrul mediului il cheama Ladislau Barbieru (sau Barbieru Ladislau, dupa ordinea maghiara a numelor). Desi se pare ca numele Borbély i s-ar potrivi mai bine lui Attila Verestóy ;), aka „Drujba lui Dumnezeu”/”Kerestoy”.

Acestea fiind spuse, ma intreb daca ancheta DNA n-o fi pornit de la cineva care vrea sa-l „rada” pe Borbély. Si, daca da, sa fie Cel Dintai Barbier la Tarii?

O.
PS: Daca stii ce inseamna celelalte nume ale ministrilor UDMR, te rog sa NU spui in comentarii, ci sa-mi scrii la m i u s e v e r [la] g m a i l . c o m. Articolul care va rezulta ar putea avea un link catre siteul tau/alt site favorit!

Anunțuri

9 gânduri despre “Ce inseamna numele lui Laszlo Borbely? Afla cat mai e ministru!

 1. Borbáth-înseamnă „activ” (sau „aprig” ?!) şi provine din română- „bărbat”.. iar bărbat/bărbăteşte sunt (evident) cuvinte construite din cuvântul „barbă”

  • „D-ar avea si baba ca oamenii barba, / Atuncea i-ar zice: “Ce mai mos de treaba!” Din vremea cand „om” insemna „barbat”.

 2. astea sunt negocierile obişnuite în „coalitia” UDMR-PDL :

  -Dacă nu e cum vreau eu atunci ies din coalitie şi trec la USL, pică Guvernul !
  -Te bag la închisoare !

 3. Tőkés „cu capital”/”capitalist”, din tőke „capital”.
  (…)

  Nu mai ţin minte alţi politicieni maghiari, eventual întrebaţi.

   • Oops,
    am folosit un alt mail ca de obicei şi aparent l-am scris greşit. Plus se pare că am probleme şi cu cititul şi înţelesul „regulilor” 🙂
    Link şi menţiune nu-i musai, dacă vrei neapărat, vezi numele.

 4. LK, multumesc mult. Am pastrat doar explicatia privind numele lui Tokes care nu este (slava Domnului) ministru. Asta, pentru ca la finalul postului am scris
  „PS: Daca stii ce inseamna celelalte nume ale ministrilor UDMR, te rog sa NU spui in comentarii, ci sa-mi scrii la m i u s e v e r [la] g m a i l . c o m. Articolul care va rezulta ar putea avea un link catre siteul tau/alt site favorit!”
  Din celelalte explicatii ma voi inspira pentru a scrie postul despre numele ministrilor. De aceea, daca ai un site personal/unul favorit, sa imi dai linkul ca sa il pun in acel post, cand iti voi mentiona numele printre cei care m-au ajutat.

  Olahus

 5. Agentia Nationala de Integritate (ANI) a inceput in aprilie 2010 verificarea averii ministrului Mediului, Laszlo Borbely, si a sotiei acestuia, anunta Agerpres, citand surse din cadrul institutiei. Inspectorii ANI au informatii ca ministrul si sotia sa ar detine un imobil si conturi bancare in Ungaria, bunuri ce nu au fost declarate.

  http://www.hotnews.ro/stiri-politic-9418100-agerpres-ministrul-laszlo-borbely-verificat-ani-pentru-presupuse-conturi-bancare-din-ungaria-nedeclarate.htm?cfsyn

  ANI ? Nu-ai asta agenţia pe care Senatorul UDMR Gyorgy Frunda, a „castrat-o” ?
  Frunda a fost cel pledat si a sustinut vehement eliminarea mai multor puncte din legea ANI (secretizarea declaratiilor de avere, un termen de maxim un an pentru investigatii, eliminarea comisiilor de pe langa Curtile de Apel etc.)

  „Evit sa nominalizez politicieni, totusi domnul Gyorgy Frunda a avut o pozitie impotriva intereselor Romaniei, nu pentru ca este ungur, ci probabil pentru ca a avut ceva de ascuns el si clientela lui. El intelege perfect care va fi consecinta nefunctionarii in parametri acceptabili a ANI. Din pacate, interesele sale si ale grupului sau l-au facut sa puna interesele personale deasupra intereselor Romaniei.”, spus Traian Basescu referitor la modul in care s-a votat Legea ANI in Senat.

Comentariile nu sunt permise.