Ce se intampla cand se taie un tigan?


Foto: Timothy Takemoto

Dacă îmi pun degetul mare aici pe masă şi îl tai şi îl pune şi ţiganul şi-l taie pe al luişi românul face la fel, păi o să curgă doar sânge roşu

isi aminteste Ionel Dancu vorbele unui maghiar batran din Mures.

*

Ionel e unul dintre jurnalistii interesati de minoritati etnice. In sensul de a le cunoaste asa cum sunt ele, si nu de a le pandi orice miscare politica pentru a vedea cum mai „ameninta” ele Romania.

In conditiile astea, Ionel, proaspat blogger pe Idei Libere (ziarului Adevarul)* constituie o concurenta pentru MaghiaRomania. Excelent, suntem mai multi 🙂 ! Asa ca va invit sa ii spuneti povestile voastre despre minoritati si majoritati, din Romania si lume, inclusiv despre romanii din afara granitelor, aici.

O.

PS: Mai multe fotografii de autorul imaginii de mai sus, aici

PPS: De Ionel Dancu veti mai auzi pe MaghiaRomania. Stati prin zona…

Reclame

4 gânduri despre “Ce se intampla cand se taie un tigan?

  1. Nu stiu ce sa zic, nu stiu cum sa zic, insa e o vorba tiganeasca veche, „tiganul nu moare de foame, tiganca sa nu munceasta, toata satra sa ciordeasca”. Acesti oameni, in momentul de fata sunt aproape imposibil de integrat, mai ales ca s-au facut atatea incercari de integrare. La ei cu cat satra are mai multi puradei, cu atat nivelul de ajutoare sociale si cersetorie este mai ridicat. Daca problema secuimii este ca o bomba la nivel local ce sta sa bubuie din cauza unor politicieni care se cred zeitati, problema tiganimii este ca o buba infectata pe intreaga europa, care te poate aduce in septicemie. Poza cu sangele, e pt.cei mai slabi, sange avem toti, tigani, unguri, sasi, secui, romani, turci, francezi, africani, chinezi, etc., DAR suntem deosebiti prin atitudine. Daca un ungur se poate integra printre romani, un tigan nu va reusi niciodata. Si lucrul acesta a fost zis de un tigan.

  2. Pingback: Secuimea si cele “82 de situatii similare” din Europa | Rasfatzika's Blog

  3. Pingback: Secuimea si cele “82 de situatii similare” din Europa « MaghiaRomania

Comentariile nu sunt permise.