Vacanta placuta tuturor cititorilor atei, agnostici si non-crestini!


Foto: Sorin Onisor www.sorinonisor.ro -click pe imagine pentru a deschide siteul

Foto: Sorin Onisor http://www.sorinonisor.ro - click pe imagine pentru a deschide siteul!

Dragi cititori liber-cugetatori, agnostici, dar si musulmani, evrei si de alte confesiuni non-crestine!

V-ati saturat sa va simtiti exlusi de fiecare sarbatoare crestina din Romania? Sa primiti urari de Paste si Craciun fara sa fiti intrebati in prealabil in ce credeti? Sa vi se umple mobilul de „lumina sarbatorilor” si „parfumul cozonacilor”?

Ei bine, MaghiaRomania nu baga pe gat nimanui urari crestine! Asa ca urez, din partea mea si a blogului, duminica placuta si, daca aveti liber si luni, vacanta placuta si odihnitoare, atat voua, cat si ateilor/agnosticilor/non-crestinilor dragi voua :). Si, fireste, pentru cei care tin la obiceiurile de Paste chiar daca nu cred in Dumnezeu, un Paste fericit!

Olahus din partea MaghiaRomania

PS: acest post a aparut si datorita lui Ovidiu si lui Ronnie tatarul. Si tie, R!

Reclame

6 gânduri despre “Vacanta placuta tuturor cititorilor atei, agnostici si non-crestini!

 1. Thankssssssss >:D< De cozonac si pasca (facute de mama si de mine!) ma bucur si eu ;;) iar vacanta se anunta faina. Azi ma vad cu matusa-mea din Elvetia, yaaay 🙂

 2. Mulţumim de înţălegere, Sever.
  Pentru noi (ateii) astea sunt zile doar de doliu, să nu ne ceară nimeni să ne bucurăm de obscurantismul compatrioţilor noştrii care cred în învieri din morţi, Adam şi Eva, minuni, et cetera.

  Dar le respectăm credinţele, opiniile, oricât de fantastice. Le respectăm în sensul că e dreptul fiecăruia să creadă orice i se pare lui adevărat. Isus a fost executat tocmai pentru că îndrăznit să exprime opinii ne-ortodoxe, diferite de cele a majorităţii. E un exemplu de victimă a bigotismului şi obtuzităţii majorităţii dar şi un exemplu de curaj moral şi, în sensul ăsta, îl apreciează chiar şi ateiştii.

  This above all: to thine own self be true,
  And it must follow, as the night the day,
  Thou canst not then be false to any man.

  Polonius/Hamlet

 3. Ceva de genul ăsta. Noi sărbătorim de Paşti cu creştinii, mâncăm bine şi ne distrăm cu doar că nu credem toată povestea. Dacă ar fi doar distracţie nu şi religie ne-am bucura complet. Eu chiar propun să fixam data pe 20 Martie ziua echinox-ului de primăvară.
  La urma urmei ce se sărbătoreşte de Paşti e venirea primăverii, „reînvierea”naturii. E o sărbătoare arhaică păgână „asimilată” de Creştinism, transformată în sărbătoare creştină „Pascală” (nimeni nu ştie de fapt cînd exact cînd a fost executat Isus) în perioada creştinismului timpuriu în dorinţă de a asimila/creştina celelalte culte fără a le interzice sărbătorile
  (la fel ca şi Crăciunul de fapt. Original a fost „Sol Invictus”, solstiţiul de iarnă la romani, vlahii din Timoc încă îl numesc „Solivictus” !)

  La fel şi cu maghiarii. Probabil că şi ei ar sărbătorii ziua naţională, zi de chef, cu românii dacă nu ar trebui şi să cânte „Treceţi batalioane române Carpaţii” sau „Iancule mare, bravule tare”.
  Întregirea românilor a însemnat dezîntregirea maghiarilor, greu de trecut peste asta.

Comentariile nu sunt permise.