Romul bun şi romul rău


 

Romul bun si romul rau

Romul bun si romul rau

Este ’’romul bun’’ o excepţie? Este ’’romul rău’’ o regulă? Sunt doar doua dintre intrebarile la care antropologi, sociologi si activisti culturali vor cauta un raspuns vineri, de Ziua Romilor. In cadrul evenimentului „Romul bun şi romul rău – etnicitate, identitate şi stereotipuri„, la Centrul de Introspectie Vizuala,  incepand cu ora 19:00. Afla mai jos ce documentare poti vedea si ce alte probleme se vor discuta, la acest eveniment gratuit. De asemenea, daca nu ti se afiseaza posterul 😉 , afla la final de la ce ora si unde poti dansa pe ritmuri lautaresti si gipsy punk!

Evenimentul va debuta cu o proiecţie de filme: „Investigatie: romi” de Alina Şerban şi Vlad Petri şi Valea Corlatului de Stephane Lucon (o cronica la „Valea…”, aici). Proiecţia va fi urmată de o dezbatere la care sînt invitaţi antropologi, sociologi, activişti culturali, care vor cîncerca sa raspunda la intrebari ca:

-În ce raport se află puterea cu reprezentările despre etnia romă?
-Cum afectează stereotipurile percepţia asupra unei anumite minorităţi etnice?
-Cu ce tipuri de categorizări operăm atunci cînd receptarea noastră se construieşte în funcţie de prejudecăţi?
-Este ’’romul bun’’ o excepţie? Este ’’romul rău’’ o regulă?
-Sînt generalizarea şi percepţia radical antitetică modele de comportament în societatea românească?
-Cum poate normalitatea să devină ’’senzaţională’’ cînd este privită din perspectiva apartenenţei la o etnie?

Evenimentul, inceput la 19:00 la Centrul de Introspectie Vizuala, se va încheia la 23:00 cu o petrecere în club Underworld, la care se va putea asculta de la muzică lăutărească la Gipsy punk.

Reclame