Domnule ambasador: bagajele! Sau divortul!


Ca a fost din Sándor Petőfi *, ca a fost din Albert Wass, versul citat/inventat de sotia ambasadorului Ungariei a mai dinamitat un pilon. Din podul, si asa fragil, al relatiilor romano-maghiare.

Dar nu doar versul:

Prima problema e ca doamna Erzsebet Bajtai NU avea de ce sa citeasca mesajul premierului Viktor Orban. Asta era treaba de ambasador, de consul, de angajat al corpului diplomatic. Ceea ce, cel putin din cate stiu eu, sotia domnului Oszkár Füzes nu este. Iar daca este, cu atat mai rau:

Cum poate o sotie de ambasador sa vorbeasca de „stapanii Ardealului” in Romania? Da, asta e adevarul istoric, principii Transilvaniei erau stapanii Ardealului (si, peste ei, Sultanul 😉 ). Dar asta trebuie sa contina un discurs diplomatic intr-o tara in care subiectul e atat de delicat?

Bun, traducerea Agerpress a fost proasta. Sa zicem ca nu traducatorul nu a inteles bine „stapani”, o fi fost alt termen. Dar la fel sa fi fost si cu o fraza intreaga?

Ardealul a fost luat de la noi de ţările şi puterile care au avut un scop foarte bine definit, de a aţâţa naţiunile şi de a desena nişte graniţe la care ei să fie în continuare puternici şi dirijori.

Granitele acelea, doamna Bajtai, sunt ale statului in care sotul dumneavoastra este ambasador! Stat care, urmandu-va modelul de „diplomatie”, ar trebui sa-l expulzeze! Daca nu da divort 😉 !

*sa ne spuna si ce poezie. Pana atunci, va zic eu ce am gasit:

-„”Legyen Erdély újra, ami volt!” („Să fie Ardealul din nou ce-a fost!”, cu continuarea „Să-i apărăm pe secui/ De faptele odioase ale românilor”) face parte din „Erdély Szabadságáért” („Pentru Libertatea Transilvaniei” zice Webforditas, nu „Eliberarea Ardealului„)
„”legyen a magyar nemzet olyan, mint régen volt” pare sa fie o completare a sotiei.
Revenit la poezie, a cita asa ceva in Romania, e ca si cum consoarta unui diplomat roman din Ungaria (nu ambasadorul, e vaduva) ar zice „Din Brasov pân’la Abrud”. Atat. Si ar fi de ajuns pentru a provoca un scandal similar, daca nu mai rau, in presa nesatula de scadal.
Pentru ca versurile urmatoare sunt „Vai ce vãd si ce aud/ Stãpânind ungurul crud” (Eminescu, „Doina”, varianta nepublicata si, in opinia mea, infecta)

39 de gânduri despre “Domnule ambasador: bagajele! Sau divortul!

 1. Da,da, daaa, s-o dea fara! S-o retrogradeze la munca de jos, sa puna si ea mana sa faca o zacusca, o conserva, ceva! Oare ce facea dl ambasador in timp ce sotia tinea discursuri pe la teveu? Incepea un goblen nou? :))

 2. Eu mi-am exprimat parerea si pe FB ca stimata doamna ar fi trebuit sa aiba treaba in alta parte, in timp ce stimatul sot al dinsei trebuia sa isi faca treaba pentru care e platit- reprezentarea oficiala a statului maghiar in Romania. Ceea ce mi se pare mie ciudat este faptul ca partea maghiara incearca sa bage sub pres toata tarasenia, fara sa ceara explicatii d-lui ambasador pentru „prestatia” sotiei d-sale. Dar asta e deja problema lor.
  Eu am o observatie de facut, Olahus, apropos de toate poeziile astea „extremiste” despre care s-a tot discutat zilele astea. Mi se pare impropriu sa le citam animati de convingerile contemporane referitoare la drepturile minoritatilor etc. A cita pe Eminescu, Petofi, Wass interpretindu-i in cheie actuala mi se pare total gresit. Poeziile alea au fost scrise intr-un anumit context pe care nu il putem, pur si simplu, adapta zilelor noastre. Alte convingeri, alta lume, alte probleme. Azi, ele nu mai inseamna decit literatura.
  Uite- Doina aia de care zici tu ca e „infecta”- eu as „aduce-o” spre zilele noastre cam asa: vedea-i-as in puscarie pe toti cei responsabili de privatizari si licitatii frauduloase care au saracit statul roman. Nici vorba de „i-as extermina pe ne-romani”. Ei, ce zici?
  Exact la fel, „stapinii romani” era ceva conjunctural pentru un poet secui; sa lasam literatura in pace. Ar fi culmea sa incepem sa disecam basmele in aceeasi nota- sa vezi acolo extremism si incitare la violenta! Dar e doar literatura.
  Ce ramine in neregula nu e un citat dintr-o poezie veche, ci e „uzurparea” functiei de ambasador de catre sotia acestuia. Nefiind diplomat, dinsei i-au putut scapa si niste „cuvinte din inima”, care in uzantele diplomatice nu erau prevazute si care nu aveau ce cauta in coada mesajului oficial.

  • Ina, eu nu sunt convinsă că dl. ambasor nu este tras de mânecă, poate chiar în acest moment… Ministerul lor de externe nu o să recunoască oficial, dar asta nu înseamnă că nu se întâmplă nimic. Evident, este o greşeală mare, şi aşa r fi fost chiar dacă doamna n-ar fi dat-o-n bară. Nevestele de ambasador pupă copii bolnavi când se filmează, în rest adună fonduri în scop caritabil. Şi NU citesc mesaje oficiale. Şi nu adaugă vorbe de duh, sub nici o formă.

 3. apropo de Petőfi..

  Befordultam a konyhára/În tindă am intrat
  traducere, în ritm de ceardaş, de Ştefan Octavian Iosif :

  În tindă am intrat o clipă
  Să iau cărbune pentru pipă…
  Aş fi luat, desigur, focul,
  Dar ea ardea, bat-o norocul !

  Ardea ea, pipa, de minune…
  La ce intrai atuncea? Spune !
  Intrai, căci am zărit în casă
  O fată… şi era frumoasă !

  Sufla în foc ca să-l aprindă,
  Şi flacăra bătea în tindă…
  Dar mai cu seamă-n ochii ei…
  Ce flacără juca în ei !

  Ea mă privi aşa ciudat,
  Încît simţeam că-s fermecat…
  Şi iată… pipa mea s-a stins,
  Iar inima mi s-a aprins.

  http://ro.wikisource.org/wiki/Autor:S%C3%A1ndor_Pet%C5%91fi

 4. Ina, eu nu sunt convinsă că dl. ambasor este tras de mânecă, poate chiar în acest moment… Ministerul lor de externe nu o să recunoască oficial, dar asta nu înseamnă că nu se întâmplă nimic. Evident, este o greşeală mare, şi aşa r fi fost chiar dacă doamna n-ar fi dat-o-n bară. Nevestele de ambasador pupă copii bolnavi când se filmează, în rest adună fonduri în scop caritabil. Şi NU citesc mesaje oficiale. Şi nu adaugă vorbe de duh, sub nici o formă.

 5. şi apropo de Wass Albert

  In operele sale literare bombastice Albert Wass revine mereu asupra unei intrebari cheie, anume asupra identitatii maghiarilor. Un raspuns la aceasta obsesie etnica, care ar putea sa poarte si semnatura admiratorului sau postum István Csurka, a dat-o Wass intr-una din poeziile sale patetice scrise in urma cu aproape 60 de ani:

  „Cine-i ungur?/ Ki a magyar?

  Deci, cine-i ungur, prietene?
  Tu, sau eu? Sau al treilea?
  Hai sa decidem repede,
  pina cind nu se scufunda corabia!
  Sa insfacam deci lopata, tirnacopul,
  vislele! Porunceasca el la altul!
  La fel facem de o mie de ani,
  deci asta e menirea noastra!

  Apoi cind apa ne arunca la mal
  cadavrele,
  vei fi si tu ungur, si eu,
  si al treilea, toti,
  toti cei pe care morti fiind,
  cu capul spart, in tacere, in doliu
  i-am asezat pe catafalc“

  http://www.observatorcultural.ro/Febra-rasariteana-a-reabilitarilor*articleID_9031-articles_details.html

 6. Printre fanii a lui A. Wass îl găsim pe Pal Schmidt (Preşedintele Ungariei) cel care şi-a început discursul inaugural cu citate din Wass, dar şi pe Kövér László, preşedintele Pralamentului Ungariei

  [ barikad.hu/node/334
  Wass Albert éppen hányattatott sorsa eredményeképpen szimbólum lett, az isten-, haza- és emberszeretet jelképe, a magyarság összetartásának és élni akarásának szimbóluma – mondta szombaton Sükösdön Kövér László, a Fidesz országgyűlési képviselője, aki felavatta Wass Albert erdélyi magyar költő, író mellszobrát. ]

  Kövér László ne-a spus recent la Tg.Mures (14 martie) că autonomia este „viitorul natiei si porunca lui Dumnezeu” :

  http://www.gandul.info//politica/autonomia-tinutului-secuiesc-este-vointa-lui-dumnezeu-spune-presedintele-parlamentului-ungariei-8058464

  dar de unde ştie Kövér László care e voinţa Divină ? De unde ideile astea teologico-politice ?

  păi tot de la Albert Wass :

  ” Nem a telekkönyv szerint voltak az enyimek, az igaz. De enyimek voltak Isten rendelése szerint, azáltal, hogy ott születtem s ott lettem emberré. Adjátok vissza a hegyeimet!”

  http://szemcsapda.puruttya.hu/bypost/2010/06/04/Koltay_Gabor_Wass_Albert_Adjatok_vissza_a_hegyeimet

 7. Printre fanii a lui A. Wass îl găsim pe Pal Schmidt, Preşedintele Ungariei, cel care şi-a început discursul inaugural cu citate din Wass, dar şi pe Kövér László, preşedintele Parlamentului Ungariei

  [ barikad.hu/node/334
  Wass Albert éppen hányattatott sorsa eredményeképpen szimbólum lett, az isten-, haza- és emberszeretet jelképe, a magyarság összetartásának és élni akarásának szimbóluma – mondta szombaton Sükösdön Kövér László, a Fidesz országgyűlési képviselője, aki felavatta Wass Albert erdélyi magyar költő, író mellszobrát. ]

  Kövér László ne-a spus recent la Tg.Mures (14 martie) că autonomia este “viitorul natiei si porunca lui Dumnezeu” :

  gandul.info//politica/autonomia-tinutului-secuiesc-este-vointa-lui-dumnezeu-spune-presedintele-parlamentului-ungariei-8058464

  dar de unde ştie Kövér László care e voinţa Divină ? De unde ideile astea teologico-politice ?
  păi tot de la Albert Wass :

  ” Nem a telekkönyv szerint voltak az enyimek, az igaz. De enyimek voltak Isten rendelése szerint, azáltal, hogy ott születtem s ott lettem emberré. Adjátok vissza a hegyeimet!”

  http://szemcsapda.puruttya.hu/bypost/2010/06/04/Koltay_Gabor_Wass_Albert_Adjatok_vissza_a_hegyeimet

  • ce mişto de noi, Băsescu e fan Cărtărescu, deşi nu auzise de el până pe la prezidenţiale, primele.

 8. De fapt, solutia nu ar fi nici una, nici alta. De ce ar pleca ambasadorul ? Nu el a fost cel care a dat declaratia, iar chestia cu divortul e o problema familiala, nu putem noi sa impunem unui om ce sa faca cu nevasta. Solutia corecta ar fi declararea sotiei persona non grata. Desigur acesta ar insemna ca sotia sa plece, iar sotul sa ramana, dar repet, aceasta e o problema familiala: daca sotul pleaca sau ramane, e treaba lui si alegerea lui.

  • asta cu divortul era in gluma, cu extradarea nu. voi adauga un emoticon dupa divort sa se inteleaga. de acord cu persoana non grata

 9. Intru poate putin tarziu in discutie. Sotia ambasadorului face parte din corpul diplomatic, deci reprezinta Ungaria. Poate sa faca multe lucruri, inclusiv sa citeasca declaratii. Nu stiu daca citatul de Wass Albert a fost introdusa de propria initiativa sau „a venit de sus”. NU persoana este interesanta ci MESAJUL.
  Am mai auzit politica Ungariei, chiar vrea sa apara mai pozitiv in ochii Transilvanenilor. Poate vrea sa faca campanie electorala dubla? Daca vine cu Wass Albert deja e simpatic pentru multi maghiari din Ungaria si totodata din Transilvania. Daca Orban va da drept de vot celor care au dubla cetatenie, are un grup de sustinatori din Transilvania (sa ramanem in batatura noastra).
  Si cred ca vom fi martori mai multor gesturi de acest gen…

  • Pit, dna ambasador a specificat că-şi împărtăşeşte propriile gânduri,exact asta a spus. Deci nimic nu a venit de sus sau de jos. Ce funcţie diplomatică are dânsa ?

 10. Eu le-aş cere acum sa-şi facă bagajele şi să dispară undeva cretinilor ălora care au spart Magyar Hirlap. Nu ştiu ce îsi inchipuie dobitocii ăia că fac, dar ar trebui găsiţi şi plimbaţi un pic pe la tribunale.
  Măcar Csibi îşi face nefăcutele cu nume şi prenume; ăştia le fac anonim, cum îi şade bine voinicului.

 11. The Budapest Times website had been hacked by Romanian nationalists and the following text appears on the front page at 12:17 US-EST 12:15, 3/20/11 (http://www.budapesttimes.hu/): „Romanian National Security, We defend the honor of our country.” Followed by text in Romanian.
  OK, Hungarian nationalists fight back! Or maybe you won’t do that for the Budapest Times ?

  http://www.budapesttimes.hu/

 12. The Budapest Times website had been hacked by Romanian nationalists and the following text appears on the front page at 12:17 US-EST 12:15, 3/20/11 (http://www.budapesttimes.hu/): “Romanian National Security, We defend the honor of our country.” Followed by text in Romanian.

  • Am văzut şi „pozna” pe care ai pus-o dincolo. Nişte cretini, nu am altceva de zis. Aceiaşi „patrioţi” s-au dat în stambă şi prin Italia, şi prin Franţa. Nişte plictisiţi mici, care îşi închipuie că fac cine-ştie-ce faptă istorică şi, cînd colo, ne fac de rîsul lumii. Nici nu mai văzuse lumea ca de-alde ei, şcolari în stare să spargă un site de ştiri. Vai de capul lor.

 13. http://www.hotnews.ro/stiri-opinii-8398908-carne-cruda-sub-domnii-ponta-antonescu-sufera-vadimita.htm

  “Carne cruda de sub şa”: Domnii Ponta si Antonescu sufera de vadimita
  de Vladimir Tismaneanu

  Vladimir Tismaneanu

  Nationalismul este ultimul refugiu al canaliei, spune o vorba inteleapta. Exista o maladie pe care Monica Lovinescu a diagnosticat-o drept vadimita. Este o boala psihologica contagioasa, se manifesta prin inflamarea primejdioasa a glandei nationaliste, prin incontinenta verbala, prin vehementa grobiana, iar pentru a o contracta este nevoie de disponibilitati, afinitati si vulnerabilitati launtrice. Pe care, iata, domnii Victor Ponta si Crin Antonescu le poseda din plin. Pe scurt, nu toata lumea se vadimizeaza, nu toata lumea se preteaza la circul ieftin al pompierismului patriotard. Ungarofobia deliranta a “Romaniei Mari”, imunda publicatie vadimista, opera (si opereaza) cu imagini terifiante menite sa demonizeze la modul absolut pe minoritar: “ungurii se hranesc cu carne cruda de sub şa” si alte asemenea scorneli ale urii….

  https://tismaneanu.wordpress.com/2011/03/16/carne-cruda-de-sub-sa-domnii-ponta-si-antonescu-sufera-de-vadimita/

 14. http://www.hotnews.ro/stiri-opinii-8398908-carne-cruda-sub-domnii-ponta-antonescu-sufera-vadimita.htm

  “Carne cruda de sub şa”: Domnii Ponta si Antonescu sufera de vadimita
  de Vladimir Tismaneanu

  Nationalismul este ultimul refugiu al canaliei, spune o vorba inteleapta. Exista o maladie pe care Monica Lovinescu a diagnosticat-o drept vadimita. Este o boala psihologica contagioasa, se manifesta prin inflamarea primejdioasa a glandei nationaliste, prin incontinenta verbala, prin vehementa grobiana, iar pentru a o contracta este nevoie de disponibilitati, afinitati si vulnerabilitati launtrice. Pe care, iata, domnii Victor Ponta si Crin Antonescu le poseda din plin. Pe scurt, nu toata lumea se vadimizeaza, nu toata lumea se preteaza la circul ieftin al pompierismului patriotard. Ungarofobia deliranta a “Romaniei Mari”, imunda publicatie vadimista, opera (si opereaza) cu imagini terifiante menite sa demonizeze la modul absolut pe minoritar: “ungurii se hranesc cu carne cruda de sub şa” si alte asemenea scorneli ale urii….

 15. Citind atent, se poate observa ca exista o singura propozitie care seamana cu poezia lui Wass:
  „Sa fie Ardealul ceea ce a fost”
  cu
  „Să fie Ardealul din nou ce-a fost!”
  In rest, in nici o parte a discursului nu se regasesc versuri din poezie si nu se face nici o referire negativa la adresa romanilor, de fapt nici macar cuvantul „roman” nu este pomenit in text. Nu rezulta intentia de a cita din Wass.
  Totusi, olahus are dreptate cand critica discursul, deoarece textul e contaminat de fraze si expresii ce pot fi considerate revizioniste.
  O asemenea atitudine este nedemna pentru o sotie de ambasador si pentru o persoana care transmite mesajele unor sefi de stat.
  Cum am spus, textul nu face referire la romani, insa aceasta imprejurare este si o lacuna. Cu ocazia acestor manifestari de 15 martie, ar trebui relevate si aspectele despre care vorbeste Remus Cernea in articolul sau. Ar trebui subliniat si faptul ca revolutionarii maghiari si romani au luptat pentru aceleasi idealuri: libertate nationala si civica si echitate sociala.

 16. Albert Wass, a Transylvanian novelist who wrote parables of the Trianon trauma
  that were repressed during the communist era, had not attracted much attention until his suicide in 1998, certainly not one that could be compared to his recent inexplicably vast popularity.
  He became a right-wing cult figure, a code for ideological identification: admiring him or being indignant about him reveals political predilections. The leftist philosopher Gáspár Miklós Tamás labeled him “our only entertaining fascist,” others find his new-fangled cult of myths and counter-myths rather psychotic. From the extreme right some label him “the last Hungarian writer with a true national sentiment.” Wass’ enormous success is not the product of new critical currents, but ideology and interest in minority issues do not explain it fully either. Being a right-wing Transylvanian author did not bring him much popularity in the early 1990s; he became an object of worship only when a younger right-wing generation appeared on the scene. Some of his less politicized fans probably enjoy just his old fashioned storytelling, a counterpart to “postmodern decadence.” According to the latest news he dominates the prison libraries.

  http://sas-space.sas.ac.uk/2442/1/Hites%20-%20Losing%20Touch.pdf

 17. @dna ambasador a specificat că-şi împărtăşeşte propriile gânduri,exact asta a spus. Deci nimic nu a venit de sus sau

  Pai si asta e o scuza ? Dimpotriva e mai rau. Ce treaba avea ea sa-si exprime propriile ginduri ?? Ce era pe canapea la psiholog ? Era vreo masa rotunda acolo sau un show de stand up comedy ? Adunarea respectiva avea loc ca sa-i asculte ei gindurile mai mult sau mai putin intime?

  • Păi cam asta spuneam şi eu. Iată-mă, în premieră, de acord cu Solovăstru.

  • „? Era vreo masa rotunda acolo sau un show de stand up comedy ? ” Apropo, daca dna ambasador ar avea un show de stand up comedy, ai da bani ca sa o vezi? 😛

  • Eu vad problema putin nuantata: toti vorbitorii si-au exprimat gindurile lor legate de sarbatoare. Are si ea dreptul sa spuna citeva cuvinte, chiar daca rolul sau era in principal sa transmita mesajul lui Orbán.

   INSA: ginduri avem toti, si omul normal le filtreaza cind le emite:
   – pentru a transmite mesajul important: nu spun tot ce imi vine in minte despre sarbatoare, ca am numai x minute
   – pentru a emite numai ce ajuta: de ex in gindurile mele pot aparea atrocitatile de ambele parti, dar poate nu le exteriorizez ca incita spiritele, sau pot sa gindesc despre „pierderea Ardealului” dupa 1849 sau „sa fie Ardealul cum a fost”, dar exteriorizind aceste ginduri trebuie sa stiu ca nu ajuta relatiilor, sint mai mult bite in balta.

   Daca a fost constienta de consecinte, sint de acord ca e grav. Daca nu, atunci nu are simt diplomatic si nu ar trebui sa vorbeasca in public, la un pahar cu bere/vin mai merge.

 18. @Apropo, daca dna ambasador ar avea un show de stand up comedy, ai da bani ca sa o vezi? 😛

  Mi-am cheltuit eu banii pe multe prostii de-a lungul timpului , n-ar fi asta cea mai gogonata.

 19. @Păi cam asta spuneam şi eu. Iată-mă, în premieră, de acord cu Solovăstru

  Stai sa ma uit mai bine pe ce ai spus tu ca asa ceva nu e in ordine.

   • Vezi ce mult imi ia sa ma uit bine? De atunci tot stau in fata monitorului dar pina la urma stradania imi e rasplatita ( oarecum) pentru ca am gasit o explicatie care sa sustina scuza penibila a ambasadorului. Se pare ca in corpul diplomatic unguresc exista o functie nemaintilnita in cazul celorlalte state. Adica deasupra tuturor acelor slujbasi (mai mult sau mai putin) marunti gen agenti diplomatici si consulari si chiar deasupra secretarului ambasadei si a ambasadorului insusi , exista inalta functie de „Nevasta de Ambasador pe care o indeplineste doamna in cauza. Astfel e deplin justificata initiativa ei de a recita o poezioara patriotica celorlati convivi aflati acolo.

 20. Ina, mersi, dar asta nu schimba esenta problemei, pe care ai atins-o si tu. Uite inca o dovada ca mai bine se abtinea:
  „Doamna a spus prima parte, nu a încheiat, cum cere cutuma, cu numele celui care a transmis mesajul şi funcţia sa, au urmat aplauze şi a continuat cu un mesaj de suflet, fără să schimbe tonul oficial”

  • asta zice jurnalista. Pe de alta parte faptul ca urma un mesaj personal i-a scapat traducatorului:
   „Doamna, după ce a terminat scrisoarea domnului premier, a cerut voie să rostească câteva cuvinte în nume personal. Mă gândesc că persoana care a tradus a omis să traducă şi această parte şi de acolo a intervenit problema” (Olvedi Zsolt, purtător de cuvânt al PCM)

   • Am ascultat înregistrarea discursului şi traducerea, e greu -e imposibil de fapt-să spui unde se termină unul şi unde începe altul (adică cel al doamnei ambasador). Presa a venit cu traducător ce ştia perfect maghiară dar nici maghiarii prezenţi nu ar fi avut cum să fie siguri.

    Doamna nu fost mulţumita că discursul era prea ‘moderat’ aşa că, fără se delimiteze momentele (ci dimpotrivă să le lege intenţionat) a adăugat ea ceva mai de substanţă, ceva „din suflet”, acel ceva ce simţea ea că lipsea discursului.

    E inconştientă doamna ambasador, a fost un fel de hi-jacking a discursului, al momentului, profitând de ocazie.

 21. Să fie, atunci, doar o încuviinţare tacită a Bucureştiului pentru un joc intern de imagine al premierului Orban? E posibil. Dacă partidul lui Orban nu l-ar juca, atunci sigur ar face-o formaţiunea extremistă Jobbik, cu consecinţe electorale – şi nu numai – mult mai serioase. Nu că FIDESZ ar fi singura formaţiune de centru-dreapta care înregistrează derapaje, probabil controlate, spre extremă. Se întâmplă în Franţa, în Italia şi prin alte părţi.

  Dacă Bucureştiul este convins că despre asta este vorba, atunci nu are motive să deranjeze pentru atâta lucru unul dintre puţinii săi aliaţi de la Bruxelles.

  http://www.adevarul.ro/adevarul_europa/Euro-topics-poate-spanzurarea-Avram-Iancu_0_445156022.html

 22. ceea-ce nu spune nimeni pe aici , este ca-wass albert a fost un criminal, declarat de un tribunal romanesc-sentinta definitiva. Nu sa putut pune in aplicare sentinta deoarece a fugit in SUA, unde a trait pana anul trecut cand s-a spanzurat. D-zeu nu bate cu bata. Iar, ce a citit sotia ambasadorului- ce tot o scaldam??- a fost clar o insulta la adresa poporului roman. Si prin simplu fapt ca dai citate din operele unui criminal .

 23. @Să fie, atunci, doar o încuviinţare tacită a Bucureştiului pentru un joc intern de imagine al premierului Orban? E posibil

  Asta trebuie sa fie pentru ca altfel ar fi trebuit sa avem o reactie oficiala a politicienilor romani de virf. In sensul cererii unei dezmintiri sau a unor scuze din partea partii ungare. Sotia ambasadorului nu era la piata unde oricine poate sa-si exhibe liber frustarile de orice fel ( national , economic , sexual etc) .

Comentariile nu sunt permise.