We’ve got hate mail!


Dragilor si dragelor, eu data trecuta am zis o chestie; si anume:

„Aviz trollilor, insetatilor de sange si scandal: Maghiaromania promoveaza toleranta, bunul simt, deschiderea la minte si gandirea critica. Comentariile care dau dovada de opusul acestora risca sa fie supuse caterincii populare in rubricuta aici de fata. You’ve been warned!”

Intre timp, lumea ne iubeste foarte tare…sau nu.

Un nene tare razboinic imi scrie:

„Nu ne intereseaza argumentatiile voastre!!!
Pt. ralluca hippie, care viseaza sa faca trotuarul la Budapesta si de aia ii iubeste pe unguri, o dedicatie:
[edit: urmeaza link la niscaiva punkisme suparate cu unu’ care urla ca „I kill hippies”].
Flower power!!! 🙂 )))))))))))))
Iar pt. bozgori, sper sa va luati toti de mana si sa urmati gestul marelui vostru poet national iubit, József Attila (roman dezertor ca si majoritatea voastra)!
[Edit: expresie neacademica pe care NU o reproduc aici] off!”

Manca-te-ar mama… Vorba lu’ Tamango: „frate…te relaxezi…fie pat, fie canapea, fie scaun…langa radio, langa ghilea- si asculti radio Guerilla! Obligatoriu l-asculti!”
In primul rand- pe cine „nu ne intereseaza argumentatiile voastre”? Personalitatile tale multiple? Sau o fi pluralul majestatii? (de fapt nu cred, ca „majestatea” se exprima, indeobste, un pic altfel…)
In al doilea rand- nu ma visez betoniera ca sa „fac trotuarul”; iar de iubit- iubesc si eu oamenii draguti, civilizati, care nu troleaza pe bloguri cu faze gen „I hate hippies” si „toti bozgorii faceti si dregeti.” So…yeah, no chance.
Treci la loc, nota patru.

Pit are si el parte; ia priviti:
Faci un favor pentru mine? Daca obtii cetatenia sa mergi acasa la ei. Iti dau eu bani pt tren. Cand ai sosit te rog sa si predai actele tale romane. SA NU TE VAD UNGURE!! AFARA AFARA CU BOZGORII DIN TARA!!!! Toti ar trebui sa DISPARETI din tara noastra SFANTA. Mi rusine sa fiu intr-o tara unde-s tigani puturosi si bozgori idioti in frunte cu morco bella. Sa va [edit: expresie neacademica pe care NU o reproduc aici] pe toti.
un targumuresean, un ROMAN ADEVARAT si cu SUFLETUL CURAT

Bai… buna idee. Hai sa ne strangem noi toti astia toleranti/deschisi la minte/minority-friendly, mergem „acasa la ei” (whatever that is, da’ gasim noi), ca bani de tren ne da nenea asta; si il lasam pe el cu tipul dinainte, ala cu „I kill hippies”- in tara lor SFANTA, sa faca acolo Gradina lui Dumnezeu.
Apropo… care e faza cu „morco bella”? se simte careva cu morcovu’? Intreb si eu…

Reclame

5 gânduri despre “We’ve got hate mail!

 1. Din pacate nu e doar hate mail, majoritatea oamenilor asa gandesc, fie ei romani, fie unguri. Diferenta e doar ca unii-s mai educati si se abtin s-o zica in mod explicit, iar altii sunt doar razboinici de tastatura. Cei mai extremisti defileaza cu steaguri si lozinci rasiste.
  Va exista permanent dusmanie romano-maghiara, pana ce una din etnii va ceda si va disparea din zonele „discordiei” ale Romaniei.
  Ceea ce faceti voi aici este utopic, nu ai cum sa impaci nici 2 frati atata timp cat au un pamant de impartit. Identitatile noastre sunt concepute una impotriva celeilalte, oricat am incerca sa ne abtinem de la ura.
  Mai sunt cazuri prin lume (vezi palestinieni vs evrei, sarbi vs albanezi, greci vs turci, basci vs spanioli, armeni vs azeri, ceceni vs rusi, georgieni vs abkhazi, zapatisti vs mexicani etc etc). Aceste popoare se vor dusmani cat vor exista, indiferent de prezenta sau absenta unui conflict deschis. Globalizarea e inca la inceput, cei mai multi oameni inca tin la identitatea lor.

 2. Pingback: [dezvaluiri] Ungurul care injura “bozgorii” va scrie la noi « MaghiaRomania

 3. Daniel, hai sa nu fim pesimisti, zic eu.
  Nu cred ca majoritatea oamenilor gandesc asa- ci o anumita categorie nu cine stie ce numeroasa, dar deosebit de vocala, pe care eu o numesc „vadimii de ambele natii.”
  Cu ideea ca va exista dusmanie pana cand una dintre etnii degajeaza terenul sunt si mai putin de acord- pe ideea ca oameni suntem, nu carlige de rufe, si cu un minim, minim de bun-simt si disponibilitate de-a ne asculta, putem sa fim si altfel decat certati. Mi se pare foarte irational sa tii asa cu dintii de un conflict care iti consuma resurse (si economic, si emotional, si pe toate planurile) si nu iti ofera nimic in schimb. Nu cred ca oamenii sunt atat de irationali. Iar identitatea fiecaruia e o chestie foarte complexa, nu poti sa o reduci la chestii din astea ultra simpliste, io suntroman tu esti ungur hai sa ne balacarim. Chiar vorbeam despre chestia asta cu niste scriitori bosnieci- ziceau ca „etichetele” etnice si religioase pe care incearca sa le impuna anumite grupuri politice au ajuns sa nu prea mai aiba nicio legatura cu felul in care isi definesc identitatea ei ca oameni.

Comentariile nu sunt permise.