Trimite Romania o trupa rroma la Eurovision?


„Trupa ”Romano-ButiQ”, prima formație ce cântă muzică romani cu influențe punk-rock, inspirată din viața romilor, participă la preselecția Eurovision din România.

Formația este prima entitate de economie socială a proiectului Romano Cher-Casa Romilor și a luat ființă în luna august 2010 (…).

Pentru Eurovision, cei 6 membrii ai trupei, au compus o melodie cu mesaj anti-rasist, în limba engleză și romani cu care speră să ajungă în etapele superioare ale competiției și, totodată, ca o dovadă de multiculturalism, să reprezinte România în Germania în 2011.

Membrii au studii muzicale și experiențe de peste 15 ani în colaborări cu trupe cunoscute din România.

Ion Florin, ”un meseriaș într-ale chitarei bas” a avut inițiativa acestei trupe, tot el fiind cel care a compus piesa originală înregistrată la preselecție.”

Eu unul le urez succes la preselectii si astept cu interes sa apara clipul! Pana atunci, va amintesc ca, in 1996, si Franta a fost reprezentata la Eurovision de o melodie intr-o limba minoritara. Limba vorbita de secole pe teritoriul respectiv. Ca si  rromani, la noi

Anunțuri

5 gânduri despre “Trimite Romania o trupa rroma la Eurovision?

  1. Bai, inca n-am apucat sa-i ascult, dar neaparat ii cauta. Daca suna cam ca Gogol Bordello sau Dubiozza Kolektiv pe mine m-au cam castigat 🙂

  2. Apropo….. Daca ajungeti pe articolul din Evenimentul Zilei (pe net) nu cititi si comentariile k va enervati.

  3. Nici eu nu i-am auzit, dar sunt convinsa ca sunt buni, abia astept sa-i vad la Eurovision si le tin pumnii. Mult succes!

  4. Eurovision-ul a rămas în urma timpurilor, undeva în anii 1960. Trebuia să-şi schimbe numle în Etnovision (sau Etnoeurovision) şi fiecare ‘naţiune culturala’ a Europei să-si organizeze un concurs în care să-si aleagă reprezentantul.
    Felul în care se desfăşoară continuă să asume (să implice) că e un concurs între sate-naţionale (singurii actori legitimi) ce au au o omogenitate culturală.
    Asta e o teorie şi un program politic de realizat nu realiatea. Se poate ajunge la situaţia ridicolă să cînd tiganii din RO să îi concureze la „Eurovision” pe tiganii din Bulgaria (dacă şi Bulgaria trimite o asemenea trupă).

  5. Pingback: Ianuarie, luna “tiganeasca” « MaghiaRomania

Comentariile nu sunt permise.