Offtopic


Update: postul este INCHIS. Primi cu drag offtopic-urile voastre aici.

Update 10 februarie 2011: acest post este de acum doar pentru chestii fara legatura directa/indirecta* cu minoritatile. Daca ai gasit o stire/un site misto care are legatura, foloseste linkurile de aici ca sa ne-o semnalezi.

Voiam de mult sa fac un astfel de post, dar noroc cu Ovidiu. Asadar, daca vreti sa comentati gen: sus guvernul, jos guvernul, ce au mai facut Moni si Iri, ce-au mai scris Carta si Pleshoo,  si  ce nenorocire s-a intamplat acolo si ce minunatie dincolo, cat s-a scumpit zaharul si s-a ieftinit forta de munca, etc sau samd, puteti scrie (si/mai ales) aici.

*<bullshit><philosophical mood> fireste, orice are legatura cu orice pe lumea asta :). Dar pana ne dam seama de ea, acel prim orice ramane offtopic fata de al doilea orice</philosophical mood></bullshit>

40 de gânduri despre “Offtopic

  • Aaaa, vrei să spui ce vă recomand de la festivalul filmului rus?
   Păi, în cazul în care n-a trecut deja festivalul până mi-am dat eu seama ce-ai vrut să spui 😀 recomand absolut toate filmele, sunt marile opere clasice ale cinematografiei ruse şi mai ales sovietice. Pe majoritatea le-am studiat la masterat, la cursul de „Universul artei ruse” (recomand călduros cartea omonimă, scrisă de titulara cursului – dna. Mihaela Moraru, acolo o să găsiţi de toate despre arta rusă, inclusiv cinematografia; cine vrea filme ruseşti/sovietice, inclusiv cele prezentate la festival dar şi multe altele – vă puteţi adresa mie ;D).
   Păcat că văd că unele filme de la festival sunt traduse prost încă din titlu… („Cătina roşie” – titlul corect e de fapt „Călina roşie”).

   • Apropo de filme rusesti- am facut anul trecut un optional de „Filosofie si film”; Tarkowski la greu. Voua va place? Mie mi-a placut mult Solaris

 1. check this: Viitura poluantă s-a diluat în Dunăre şi, conform calculelor făcute de specialişti, la intrarea ei în România, apa va avea un nivel al pH-ului în limite normale şi va fi _comestibilă_”, a declarat duminică ministrul Laszlo Borbely

  :))))

  inca crede ca oamenii beau apa din Dunare si ca painea e potabila?

 2. mersi, dar trec peste, asta e subiect de cercetare sociologica

  macar pe offtopic sa fac o pauza de subiecte enice si… sa invat engleza dupa metoda Zuiikin

 3. Tot n-am înţeles cine sunt Carta şi Pleshoo…. da’ cine să fie bărbat? Ronnie? scuze… sunt într+o perioadă cam confuză 😀

   • Aaa! :)))))))) pe Pleşu îl bănuiam, dar Carta nu prea m-a străfulgerat… mă gândeam că poate ai scris tu greşit şi de fapt e Carla ;D
    haha îţi spun sigur că dacă era un bărbat nici atât nu-l vedeam, cel puţin nu un bărbat ca virgulă Carta…. :)))))))

  • Drumuri sunt destule „călătorii” însă lipsesc ; şi pe blogul tău, şi pe al lui Tihi ( iar de a lui Kesztio nu mai e nimic de spus). Dacă asta e toată interacţiunea (pozitivă) româno-maghiară pe internet atunci ea de fapt nu există ‘really’.

   • Ovidiu, nu toti calatorii sunt la fel de „vorbareti” ca mine sau ca tine. Daca nu ii „auzi” nu inseamna ca lipsesc, doar ca merg pe drum in tacere.

   • Si te invit la mine pe facebook sa vezi interactiune romano-maghiara! ba chiar subiecte despre Basarabia la care reactioneaza maghiari, care se recunosc problemele lor in Ungaria in problemele basarabenilor in Romania.

 4. 10/14/2010 — ‘Heil Hitler, Professor Tamas” –Europe’s Capital of Anti-Semitism

  http://www.spiegel.de/international/europe/0,1518,722880,00.html

  mai multe în articol dar şi un fragment despre Gaspar Miklos Tamas, un intelectual buapestan, cîndva clujean, de orientare liberal-stîgnga ce a fost (este încă banuiesc) angajat într-o serie de polemici politice cu Liiceanu, Tismaneanu, Pleşu, etc. în presa culturală română (scrie foarte bine în română)

  vezi :

  http://www.romaniaculturala.ro/articol.php?cod=15206

  sau

  http://grupareaaproape.wordpress.com/2010/07/21/andrei-plesu-si-g-m-tamas-un-dialog-mai-vechi/

 5. Angela Merkel: Multiculturalism Has Failed In Germany

  http://www.bbc.co.uk/news/world-europe-11559451

  Attempts to build a multicultural society in Germany have „utterly failed”, Chancellor Angela Merkel says. She said the so-called „multikulti” concept – where people would „live side-by-side” happily – did not work, and immigrants needed to do more to integrate – including learning German.

 6. Buna ziua!

  Vin cu o propunere pentru dumneavoastra. Ati putea detine un nume propriu pentru blog de genul numelemeu.com si cu o grafica personalizata. Daca doriti sa aveti un blog total personalizat pe care sa il detineti 100% si sa aiba propriul nume ales de duneavoastra puteti apela la serviciile oferite de http://i-hostyou.com

  In cazul in care nu va descurcati puteti fi ajutat in parcurgerea tuturor pasilor necesari pentru a avea propriul blog personalizat si a va bucura cat mai curand de aceasta noua schimbare.
  Daca sunteti de acord si vreti sa aflati mai multe detalii astept un mesaj pe adresa de email shaketheinternet@gmail.com

  O zi buna!

 7. un banc dragut, via cititoarea noastra Ann, via un blog

  John, Jean şi János vorbesc despre cât de grea este limba fiecăruia:
  John: limba noastră este foarte grea; scriem – de exemplu – Shakespeare şi noi citim Şekspir…
  Jean: şi a noastră este grea; scriem Bordeaux şi noi citim Bordo
  János: vax ! a noastră este într-adevăr grea; scrie GARA SFÂNTU GHEORGHE şi noi citim SEPSZISZENTGYÖRGYI VASUTÁLLOMÁS.»

 8. a comentat un nene sub cantecul basc
  https://maghiaromania.wordpress.com/2011/01/29/video-ghici-in-ce-limba-canta-akabelle_update/
  : „Fara limbi minoritare! Anti separatism, de oriunde o veni el!”. Dupa care lasat niste cuvinte neacademice, vorba Ralucai 🙂 + un clip cu niste neofascisti spanioli arzand un steag basc.

  Mai intai, daca esti asa de pornit impotriva limbilor minoritare, du-te la Belgrad si la Kiev sa iti iei niste medalii. Pentru ca, implicit, militezi si impotriva romanei in Timoc, Banatul Sarbesc, Bucovina de Nord si Basarabia de Sud. Impotriva neamului nostru!

  Apoi, nu vad ce treaba au limbile minoritare cu separatismul. Poti vorbi o limba minoritara fara sa fii separatist si poti fi separatist fara sa vorbesti o limba minoritara.

 9. „Olahus… “Txoria Txori, un cantec despre libertate!”
  https://maghiaromania.wordpress.com/2011/01/29/video-ghici-in-ce-limba-canta-akabelle_update/#comment-2568

  https://maghiaromania.wordpress.com/2011/01/29/video-ghici-in-ce-limba-canta-akabelle_update/#comment-2559

  Ovidiu: Tematic, pare să fie un cîntec asemănător cu -To Nie Ptak (She is not a bird) sau “If you love somebody set them free”-Sting. Exprimă o dilemă universală : conflictul dintre dorinţa de a controla persoana iubita (motivaţie ce apare din teama de a nu o pierde) vs. a-i respecta libertatea.”

  Sub aproape orice versiune a melodiei pe care o gasesti pe youtube, vei gasi cel putin un comentariu cum ca este un cantec despre eliberarea nationala. Akabelle a fost uimita cand i-am spus despre aceasta „lectura” a textului, dar asa se pare ca vad multi basci. Farmecul este ca, fiind atat de simple, versurile permit cel putin 2 interpretari (libertate individuala si libertate nationala), daca nu si a treia (salvati pasarile 😆 ), asa ca fiecare e liber sa il „lectureze” cum vrea, asa cum am facut eu si Aka.

Comentariile nu sunt permise.