Hello, racist!


-incredibil! In urma succesului fulminant din campania „Land of choice„, Ilie Nastase va mai inregistra un clip, cu mesajul:

Discover Romania! Where we start kicking Hungarians and Gypsies when we’re in deep shit!*

Guvernul Romaniei ia in considerare propunerea lui Nastase de a-i trimite „pe tigani in Harghita„. Mai putin pe 100 de experti rromi in educatia prescolara, care vor fi trimisi la Nasty acasa, sa-l invete bunele maniere.

Hai ma, profilor... Pe bune? Eu stiam ca "Du-te-n mortii ma-tii" e formula de salut!

lasand gluma la o parte, va recomand un interviu in care „tiganul” Madalin Voicu ii da clasa romanului Nastase, prin gandirea nuantata si modul de exprimare.

-ca sa inchei pe o nota vesela uite ce ar fi spus, conform Wikipedia, acest luceafar al mitocaniei:

„Hello, racist.” (Upon meeting any players from South Africa, bantering against Apartheid government.)

Nu e citata nici o sursa. Dar, daca-i adevarat, a venit vremea ca Africa de Sud sa isi ia revansa!

[Update extrem de tarziu]Ilie Nastase si-a platit, fara o vorbulita in plus, amenda la CNCD. Respectele mele, „rasistule”!

Anunțuri

16 gânduri despre “Hello, racist!

 1. Si acum, pe bune, una e sa te plangi de hotii si cersetorii rromi de la Paris, alta e sa ii bagi pe toti rromii in aceeasi oala.

 2. Cred că şi Nastase e ţigan de fapt, ar fi trebuit să se dea pe sine de exemplu că pot fi şi excepţii de la regulă deci condamnările colective sunt nejustificate.

  • multa lume spune ca ar fi… daca este, e o dovada a faptului ca e mai simplu sa te distantezi decat sa iti asumi o identitate „problematica”…

   • Da, asta era idea, parcă se grăbeşte să fie mai ‘român’ decît românii ..era o vorbă că „nimeni nu e mai zelos decît un recent convertit”..

    Spune multe despre presiunea psihologică la care sunt supusi ţiganii, adica internalizare imaginii negative care e proiectată asupra lor de societatea românescă şi nevoie de compensare (supracompensare de fapt).
    Subiectul e excelent pentru o analiză psihosocială, are mult dimensiuni, de exmplu una din implicaţii ar fi că să fi român e să fi împotriva ungurilor, ca şi cum ar fi parte” definitorie” de unde deci şi nevoia de menţiona trimiterea în HarCov în loc de, să zicem, Delta Dunarii să culeagă stuff.

    foarte interesant „caz”

  • Poate nici nu contează dacă ipoteza e confirmată sau nu fiincă e sigur adevărat că această banuială ‘planează’ de mulţi ani asupra lui Ilie Năstase şi toată lumea a auzit asta, inclusiv Năstase desigur .
   Altfel spus, chiar cineva care e 100% român va avea tendinţa să reacţioneze aşa dacă i se pune la îndoiala ‘românitatea’ de către ceilalţi (de către colectivtate). Adică va avea tendinţa să reacţioneze prin „declaraţii exaltate de credinţa” pentru a înlatura orice banuiala din mintea celorlaţi (nu a lui, nu asta contează aici, contează ce cred alţi despre el).

   Şi cum ar putea să o facă ? Un musulman bănuit că e creştin poate reacţiona prin recita (cu mult pathos pentru a convinge de sinceritatea sentimentelor) : „Există doar Allah şi Mohamed e profetul său” (‘credo-ul islamic’) . Dar un român bănuit că e ţigan ? ..doar prin „moarte/deportare” ţiganilor şi „duşmanului istoric/ancenstral” al românilor (adică a ungurilor).
   Declaraţiile exagerate ale lui Năstase se datorează problemei lui mentale (de ‘imagine’) dar conţinutul lor e dictat (şi scoate în relief prin exagerare) ceea ce se ştie despre români, despre ce însemnă că eşti român, printre altele desigur dar aparţinînd ‘lucrurilor esenţiale’). E simptomatic/diagnostic pentru mentalitatea colectivă românească.

   Dar la fel ar păţi un maghiar (Tihi a avut uneori ocazia pe blogul lui maghiar) dacă ar devia de la credo-ul naţional (aristocratic şi arogant) maghiar al „superiorităţii” culturale a maghiarilor.

   C’est la vie.

 3. blavo iliuca om de toata mandria ptr. romania si inca el face reclama la <>> 😀 de asta ne doboara turisti straini:D… de nu mai avem loc de ei ….macar maghiarilor nu le e rusine de origini..dar lui..?

 4. Ovidiu: cunoastem si noi maghiarii acest fenomeni al convertitilor. De ex am avut la scoala un prof de istorie si director-adjunct numit Gheorghe Silaghi, care nu de mirare intelegea maghiara dar nu scotea nici o boaba din principiu. Au fost cazuri cind cei doi directori-adjucti caposi vorbeau: unul in maghiara si celalat in romana, a fost interesant sa-i auzi.

  Era pre vremea cind s-a introdus invatarea istoriei in limba romana si nu ne-a ajutat nici o data cind nu gaseam un cuvint pe romaneste, se uita la tine, astepta minute si nu accepta daca spuneai cuvintul in maghiara… Frumoase metode pedagogice…

 5. răspunsul lui Nicolae Manolescu

  http://www.mediafax.ro/social/manolescu-nici-romanii-nici-francezii-nu-au-o-parere-foarte-buna-despre-romi-7479290/

  „nici românii nu au o părere foarte bună despre rromi, nici francezii..Aşa că tipul acesta de rasism latent care există în orice societate şi pe care încercăm să-l eliminăm cu toate mijloacele, pentru că este o porcărie, îi face şi pe români să zică «Lasă-i şi pe ei să vadă cum e»”

 6. ………..
  The row over the expulsion of Roma this summer prompted Brussels to give France an Oct. 15 deadline to incorporate European law on migration or face legal proceedings. With days to go Paris is complying with the demand.

  http://www.spiegel.de/international/europe/0,1518,723087,00.html
  ………

  France is complying with EU’s ultimatum, I get the feeling that the gypsy are about to renew our old tie with France

Comentariile nu sunt permise.