Cu cine ii va indemna UDMR sa voteze?


Consularile UDMR cu castigatorii  incep (oficial) de luni.

Asteptam voturi si scenarii pe adresa redactiei 🙂

shortlink (pentru cine vrea sa dea mai departe) : http://wp.me/pBAJx-jH

mai tarziu: pornind de la procentul mic inregistrat deKelemen, mai mic decat proportia maghiarilor si decat scorurile de la legislative, Morar se intreaba daca e sfarsitul UDMR

Nu e, pt ca, pana in 2008, alegerile prezidentiale se organizau in acelasi timp cu cele legislative, si era normal sa obtina cam acelasi scor candidatul ca si partidul. Mergeau la pachet. Mai exact, candidatul era ca un ambalaj frumos colorat pentru un pachet mult mai valoros decat el.

Despartit de pachetul lui, candidatul UDMR atrage mai putine stampile. L-au votat unii ca sa isi faca auzita vocea maghiara (dupa cum ma lasa sa inteleg o prietena) , altii insa s-au orientat catre candidati romani cu sanse/care le plac mai mult. Asta nu inseamna ca la urmatoarele legislative UDMR-ul nu va putea obtine tot 6-7%.

Reclame

5 gânduri despre “Cu cine ii va indemna UDMR sa voteze?

  1. Nici o sansa sa-l voteze pe Basescu 🙂

    Desi s-ar putea sa fie surprize. Azi n-am avut timp sa ma interesez, dar ieri seara la exit-polluri Kellemen Hunor luase semnificativ mai putin decat procentul de maghiarimii in populatia totala.

  2. @lvl100: eu cred ca o buna parte il vor vota pe Base, indiferent ce le-ar spune UDMR-ul. ramane de vazut daca il ajuta pe Basescu sau nu.

    e clar ca nu vor fi doar ei, cred ca vor fi cel putin 20% dintre cei care au votat cu Crin si, fiind de dreapta, nu pot pune stampila pe PSD, orice candidat ar avea.

  3. Cu ocazia Zilei Nationale, urez La multi ani tuturor cetatenilor romani care sarbatoresc 1 Decembrie, indiferent de etnie. Si concediu placut celorlalti.

    voi incerca sa revin cu un post pe tema aceasta, urati-mi sa gasesc timp 🙂

  4. Mesaj de la adminul Olahus: desi sunt de acord cu ce ai scris si apoi copy-pastuit, vreau ca pe acest blog sa nu se desfasoare campania electorala. motiv pentru care am fost nevoit sa sterg mesajul. poti reveni cu el (dar cu mai putin copy-paste) dupa alegeri.

Comentariile nu sunt permise.