In Parlament cu 34 de alegatori: Kötő József


A fost sa fie. Parlamentarul care a intrat cu cele ma putine voturi in Legislativ e candidat UDMR. Kötő József e numele lui. Cine este el, mai exact, si cum ar putea fi schimbat sistemul care l-a catapultat pe un loc de deputat, aflati in interviul pe care l-a acordat pentru Frontnews.

Anunțuri

16 gânduri despre “In Parlament cu 34 de alegatori: Kötő József

 1. Această anomalie nu arată decât că sistemul este prost. La noi se realizează că o omletă e stricată abia după ce-i consumată în întregime.

  Altminteri, dl. Koto şi-a câştigat mandatul pe drept.

 2. „In parlament cu 34 de alegatori” e numai jumatate din adevar: Kötő a fost ales in primul rand datorita redistribuirii mandatelor, cred eu.
  Apropo, numele corect e Kötő József.

 3. oricat de blamat ar fi sistemul uninominal de vot, ne-a scapat de PRM si PNGCD, de nume guriste precum Paul Pacuraru, Adrian Paunescu, Corneliu Ciontu, Norica Nicolai, Taracila, Dorneanu, Serban Nicolae etc etc etc care s-ar fi regasit in Parlament daca votul era pe lista.
  sper ca alesii sa invete din aceste alegeri si sa faca ceva si pentru Romania: se observa ca un mar stricat intr-un colegiu dauneaza mai mult decat se astepta careva.
  sistemul e perfectibil, insa nu va asteptati ca sistemele de vot sa fie vreodata perfecte – nu exista asa ceva – mereu va pierde si va castiga cineva; ceea ce e mai important e sa castige societatea pe de-a intregul

 4. Pt. Olahus, Ragtan: corect se scrie Jozsef Koto, acesta fiind un blog în limba română.

  Pt. Olahus: cred că ar fi bine să faci un post pe Limba Cailor despre faptul că PRM ne va văduvi de prezenţa sa în forul legislativ al ţării – mulţumită uninominalului.

 5. ishmael: de PRM si de PNGCD ne+au scăpat în primul rând cei doi. Dacă nu exista PNGCD, PRM era bine mersi în Parlament. Spre norocul nostru, nu a ieşit aceeaşi schemă şi cu UDMR – PCM…. 😉

  De altfel, să sperăm că domnul deputat de Africa (de câte ori mă gândesc la titlul acesta, mă bufneşte râsul), va face o figură bună în Parlament.

 6. @ Egy Gondolat

  Numele lui corect este Kötő nu Koto. Nici eu nu scriu in blogul meu maghiar Tráján Böszeszku, deşi în maghiară aşa ar fi corect. E un minim de respect să scrii numele corect omului, respect pe care presa românească nu prea a învăţat-o.

 7. Pt. Tihi: am făcut-o din lejeritate nu din rea-voinţă. Puteam să copiez numele cu diacritice de mai sus, dar din obişnuinţă l-am scris fără diacritice, considerându-le subînţelese.

  Dacă ai scrie Böszeszku n-ar fi acelaşi lucru, căci ai adăuga litere nu ai scădea din diacritice – deci ar fi mai clară dovadă de „lipsă de respect” :o).

  Oricum, ai dreptate, trebuie să fac un mic efort să scriu corect numele maghiare, mai ales că ar fi fost atât de uşor în acest caz.

  Mea culpa.

 8. Tihi,îți aduci aminte când ți-am spus că acest sistem electoral, unic în Europa, este complet cretin? A propos, am nevoie de adresa de e-mail a deputatului cu 34 de voturi.

 9. @Tihi: Bine ai revenit pe blog si felicitari pentru campanie si pentru rezultat. Sa inteleg ca te-au votat si etnici romani.

  Ai luat mult mai mult decat Koto, dar asta a fost sistemul…

  Te asteptam cat de curand din nou printre autorii Limbacailor

 10. Din câte ştiu omul nu are adresă email. Are vreo 69 de ani, probabil nu foloseşte internetul. Dar dacă aflu contrariul, ţi-l trimit.

 11. @Tihi: cu tot respectul, important e sa fie scris Koto, nu Kata, Kiti sau Kotu. Desigur, cu semnele limbii maghiare, acolo unde siteul permite. Nu cred ca e o crima sa fie scris dupa ordinea europeana.

 12. @ Egy: cand e vorba de numele nostru corect, suntem extra-sensibili. Stiu ca nu a fost rea intentie:)

  @ Tihi, Petru Clej: parca am citit de pe hotnews.ro ca dl Kötő „si-a facut campania mai mult pe mail”. Nu cred ca n-ar avea adresa email.

Comentariile nu sunt permise.