felejthetetlen/memorabil!


Dintr-o polemica despre atasamentul fata de Romania, pe care v-o recomand calduros, retin o fraza memorabila, care denota atasamentul fata de… o specialitate ungureasca 🙂

Sepsiszentgyorgy – Sfântu Gheorghe, oraşul în care acu’ câteva zile am umblat de bezmetic doar-doar voi găsi un magazinaş de unde să cumpăr colaci secuieşti proaspeţi (apropo: am trăit-o şi pe asta oameni buni, am fost incapabil să cumpăr kurtos kalacs în Secuime! E ca şi cum nu ai putea cumpăra castraveţi în Bulgaria sau pizza în Italia!!!).” (Egy Gondolat Bant)

Habar n-am si chiar nu conteaza daca a avut Egy un ghinion (mai curand asta) sau daca e asa mereu la Sfantu’…

In total alta ordine de idei, e tarziu… 22:54 la Bucuresti, Cluj sau Sepsiszentgyörgy… Copiii rai (si destepti) o ard prin cluburi, chiar daca maine e (horribile dictu) luni. Copiii buni, cuminti (si prosti), ca mine 🙂 , se culca (mai) devreme

Noapte buna, copii!

😛

Reclame

5 gânduri despre “felejthetetlen/memorabil!

 1. Pasiunea pentru colacii secuieşti s-a transmis băieţelului meu cel mai mare. Când eforturile noastre n-au fost încununate de succes, s-a necăjit niţel.

  După mica întâmplare, soţia mea a concluzionat că „va trebui probabil să ne mulţumim cu colacii de la Mamaia” (pe Litoral este un mic magazin de kurtos kalacs de unde cumparam mereu cu plăcere).

  Specialităţile ungureşti au tradiţie frumoasă în rândul românilor. Ciorba de burtă şi gulaşul au mers la inima multora, de exemplu iubitul nostru preşedinte.

  Tihamer, scris-am că am intenţia să scriu despre întâmplarea mea într-un articolaş „Să nu ceri … colaci în Secuime”. Doreşti să-ţi trimit un asemenea articolaş? Mă adresez ţie căci nu ştiu cum merge cu administrarea pe Limba Cailor. Îmi poţi răspunde şi pe adresa de email.

  But hurry, this offer won’t last long! :o)

 2. Este oarecum off topic ce scriu acum, dar merită scris: pe Antena3 am aflat ştirea cum că reprezentanţii PRM vor să treacă o lege prin care etnicii români sunt încurajaţi să se stabilească în Mureş, Harghita şi Covasna.

  Pachetul de stimulare este foarte atrăgător: teren de 1000 mp intravilan, 100 mii RON credit cu dobândă redusă pentru ridicarea unei locuinţe, şamd. Prioritate au românii care deja locuiesc în zonă, iar dintre ei familiile tinere – pentru a da o coloratură socială întregii afaceri.

  Motivul legii? Potrivit PRM, la începutul anilor ’90 mii de români au fost alungaţi din zonă prin felurite şicane, unii chiar bătuţi. Astfel, legea cu pricina ar avea rol reparatoriu (cam cum au plătit germanii despăgubiri evreilor, ştim pentru ce). Baiul e că beneficiarii nu ar fi presupuşii alungaţi, ci cu totul alţii.

  Pute a discriminare anti-minoritară de la şapte leghe. Faptul că PRM a putut debita aşa ceva în prag de campanie electorală nici nu mă miră şi nici nu mă sperie. Ce mă tem însă este că se va stârni vâna naţionalistă şi-n alte partide şi ne vom trezi că deşucheala aceasta chiar va obţine voturile necesare.

  Singura „piedică” la acest proiect este, potrivit jurnalistilor cu pricina, lipsa sumelor de bani necesare pentru ca un aşa măreţ proiect să fie pus în practică (şi pentru 10 mii de familii suma ar fi uriaşă).

  Faptul că este o porcărie ordinară ce discriminează în modul cel mai abject cetăţenii aceleiaşi ţări pare că nu deranjează pe nimeni. Chiar sunt curios, cam pe ce criterii ar deosebi legea respectivă pe „românii puri” de ăilalţi?

  Tihamer, Lolka, Olahus: după niţică documentare, n-ar strica un articol pe Limba Cailor. Sper ca UDMRul şi celelalte organizaţii maghiare să nu stea cu mâinile în sân.

 3. A fost o ştire peste care am dat la TV. Azi, când am urmărit din nou, n-am mai găsit nimic. Nu garantez că este vorba de Antena3; o fi fost Realitatea TV? Oricum, a fost o ştire repetată la două jurmale diferite ale aceleiaşi zile.

Comentariile nu sunt permise.