Cine n-are unguri, să-şi cumpere!


Ești ardelean și te-ai săturat să te întrebe bucureștenii cum te descurci cu ungurii? Uite soluția colegei noastre Stanca Lung, originară din Baia Mare:

Imagine

Jocul nostru preferat, când venea careva din sud in vizită şi începeau întrebările de genul “voi cum vă descurcaţi cu ungurii”, era (şi mai este încă) să facem mişto de ei, spunând cu maxim de seriozitate: “aaa, păi noi bine, i-am dresat, i-am pus la muncă! Toţi avem câte-un ungur în dotare, pentru munca de jos!” Moment în care – fără a-i lăsa timp de reacţie musafirului – strigam primul preten maghiar care se afla prin zonă: “Ember, vii odata cu berea aia?” (se subînţelege că eram la o terasă).

Pretenul nostru, ştiind despre ce e vorba, apărea urgent cu o bere şi se scuza (cu accent maghiar exagerat) că a întârziat şi întreba smerit ce mai doreşte stăpânul.

Vă imaginaţi, cred, mutrele stupefiate ale “sudiştilor” şi hohotele noastre de râs !!! Sper că pe cei pe care i-am tratat aşa, i-am învăţat minte (sau măcar le-am dat de gândit un pic) şi că au înţeles că vorbim serios când spunem că „cine n-are ungur să-şi cumpere“!

(de dragul – şi în memoria – tuturor maghiarilor din dotare pe care i-am avut, îi avem şi – sperăm – îi vom avea mereu printre noi!)

Voi cum comentați ideea Stancăi?

About these ads

253 thoughts on “Cine n-are unguri, să-şi cumpere!

  1. Pingback: Atenție! Rânduri rezervate maghiaromâniștilor cu handicap (lingvistic)! |

Comentariile nu sunt permise.